O noua initiativa legislativa a PSD propune ca si elevii care nu si-au luat BAC-ul sa se poata inscrie la facultate.

Proiectul, initiat de fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, presupune ca orice elev care a picat examenul de Bacalaureat, insa a inregistrat o medie a notelor peste 7 (sapte), sa se poata inscrie in anul I la facultate, ca an pregatitor.

Proiectul acorda dreptul tuturor absolventilor care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar au inregistrat o medie de minimum sapte sa se inscrie inca din aceasta toamna in universitatea la care doresc, astfel incat pana la examenul de anul viitor sa beneficieze de un an pregatitor.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, ca aceasta initiativa este "nastrusnica" si "iresponsabila" si ar duce la o decredibilizare fara precedent a invatamantului superior romanesc.

  • Ideea apartine de fapt Ecologistilor

Potrivit unui comunicat de presa al Partidului Ecologist Roman, cei de la PSD se fac vinovati de furt intelectual, deoarece ideea ca elevii care si-au picat BAC-ul sa mearga la facultate le apartine acestora.

"PER se vede nevoit sa bata obrazul celor trei parlamentari, care “ignora” ca ideea nu le apartine lor, ci a fost lansata de PER cu aproape o luna in urma. Mai mult, acum 10 zile (deci inaintea trio-ului Andronescu, Corlatean, Dumitrescu) PER a depus si inregistrat initiativa atat la cabinetul Primului Ministru, cat si la cabinetul ministrului Daniel Funeriu. Scopul nostru fiind insa doar rezolvarea situatiei celor peste 100.000 de absolventi de liceu “fracturati” de reforma lui Funeriu, ne bucura depunerea proiectului, chiar si in aceste conditii de furt intelectual", transmit ecologistii.

  • Boc: Proiectul este o tampenie

Initiativa senatorului PSD Ecaterina Andronescu de a permite unora dintre elevii care nu au trecut examenul de bacalaureat sa se inscrie la universitate pentru un an pregatitor este "o tampenie" si o dovada de populism in incercarea de a obtine voturi, care trebuie sa inceteze, afirma premierul Boc.
Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

"Le spun foarte direct si fara niciun fel de ocolis celor de la PSD: terminati, oameni buni, cu populismele, pana unde credeti ca puteti merge cu asemenea populisme in tara asta ? Este exact cum ai spune unei persoane «poftim carnetul de sofer si vedem la anul daca il iei» sau sa dai unui cetatean bisturiul de chirurg sa opereze pe creier sau pe inima si vedem noi daca termina facultatea sau nu. Fratilor, pana unde se mai poate merge cu asemenea demagogie, populism si lipsa de responsabilitate ? Este absolut revoltator ceea ce vad, este o tampenie si nu au voie sa faca acest lucru", a afirmat Boc, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca astfel de populisme trebuie sa inceteze si ca Romania nu trebuie sacrificata pentru obtinerea unor voturi in interesul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.