Intalnirea dintre presedintele american, Barack Obama si presedintele roman, Traian Basescu, s-a incheiat, fiind urmata de o discutie tete-a-tete a sefului statului roman cu vicepresedintele SUA Joe Biden.

Potrivit unor surse din delegatia oficiala care il insoteste la Washington pe presedintele Traian Basescu, intalnirea dintre acesta si presedintele Obama, in Biroul Oval de la Casa Alba, a durat 25-30 de minute.

Sursele au mentionat ca dupa aceasta intalnire, presedintele Basescu a avut o discutie tete-a-tete cu vicepresedintele SUA, Joe Biden.

O parte din delegatia de ziaristi care il insoteste pe seful statului nu a avut acces la Casa Alba.

Anterior intalnirii cu Obama, Basescu a avut o prima intrevedere cu vicepresedintele american Joe Biden la Casa Alba, cei doi discutand subiecte de interse bilateral, inclusiv despre scutul antiracheta, scrie MEDIAFAX.

  • Intalnire cu seful CIA
Presedintele Traian Basescu va avea, la Washington, o intalnire cu directorul CIA, David Petraeus, la eveniment urmand sa participe si seful SRI, George Maior.

Conform surselor citate, in contextul discutiilor pe teme de securitate, George Maior se va intalni cu omologi din SUA.

Astfel, seful SRI va participa la intalnirea presedintelui Traian Basescu cu directorul CIA. [Au existat sau nu inchisori CIA in Romania?].

Basescu va asista ulterior, in jurul orei 19.15, la Departamentul de Stat al SUA, la semnarea, de catre secretarul de Stat Hillary Clinton si de catre ministrul roman al Afacerilor Externe Teodor Baconschi, a acordulul privind gazduiurea pe teritoriul Romaniei a componentelor terestre ale scutului american antiracheta. Dupa semnarea documentului urmeaza sa fie sustinute declaratii de presa de catre Hillary Clinton si Teodor Baconschi.

De asemenea, presedintele Basescu urmeaza sa aiba o intalnire cu reprezentanti ai Congresului SUA, in jurul orei 20.45 (ora Romaniei).

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Presedintele Traian Basescu a plecat, marti dimineata, in vizita de lucru in Statele Unite dedicata semnarii unor acorduri bilaterale, seful statului fiind insotit de seful SMG, de ministrii Apararii si de Externe, de directorii SIE si SRI si de ambasadorul american la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.