Fostul ministru al Apararii Ioan Mircea Pascu spune ca Romania nu a gazduit centre secrete de detentie ale CIA, reactia sa venind dupa ce presa americana a sustinut ca detinutii care au dat informatii esentiale despre Osama ben Laden ar fi fost interogati in baze clandestine din Romania si Polonia.

Fostul ministru al Apararii Ioan Mircea Pascu, in prezent vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a apreciat, la RFI, referitor la subiectul privind centrele CIA, ca exista multe "speculatii".


"Eu unul am fost vizat ca personal, fara cunostinta conducerii statului roman, a Guvernului, a armatei, am organizat aceasta chestiune, prin relatiile mele personale cu CIA. Exista multe speculatii aici", a declarat Pascu. [Inchisoarea secreta a CIA, intr-o cladire renovata din Bucuresti]

El a mentionat ca, din informatiile sale, Romania nu a gazduit inchisori secrete, transmite MEDIAFAX.

"Cert este ca in Polonia, din cate stiu, a existat o asemenea baza, in timp ce in Romania n-a existat", a afirmat fostul ministru, potrivit RFI. [Romania, gazda a trei centre secrete ale CIA]

"Eu am fost ministru al Apararii. Bineinteles ca nu tot ce se organiza - mai ales ca asta era o operatiune care tinea de servicii - trebuia sa cunoasca si ministrul Apararii, dar, in orice caz, eu ii cred pe cei doi presedinti cand au negat existenta unor asemenea centre pe teritoriul Romaniei. Am discutat si eu cu oameni care au fost implicati si care mi-au spus ca asemenea centre n-au existat in Romania", a spus Ioan Mircea Pascu.

Membrii al-Qaida care au furnizat informatii ce au condus in final la uciderea liderului retelei teroriste, Osama ben Laden, au fost interogati in inchisori secrete ale CIA din Romania si Polonia, a relatat CBS News.

Informatiile despre ben Laden au venit din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.