Membrii al-Qaida care au furnizat informatii ce au condus in final la uciderea liderului retelei teroriste, Osama ben Laden, au fost interogati in inchisori secrete ale CIA din Romania si Polonia

Operatiunea care a condus la uciderea liderului al-Qaida a fost organizata timp de mai multe luni. Oficiali din serviciile de informatii au descoperit in august complexul din Pakistan in care a fost ucis acesta, in timp ce monitorizau un mesager, pe care CIA il cauta de mai multi ani, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit unor oficiali, citati de CBS News, interogatorii CIA din inchisori secrete aflate in strainatate au obtinut primele informatii despre el.

Conform unor fosti si actuali oficiali americani, Khaled Sheikh Mohammed, organizatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001, a fost cel care a furnizat numele mesagerului. CIA a obtinut informatii similare de la succesorul lui Mohammed, Abu Faraj al-Libi. Ambii au fost supusi unor tehnici dure de interogare in inchisori secrete ale CIA din Romania si Polonia, potrivit CBS News.

Detinutii le-au spus interogatorilor ca Osama ben Laden avea atata incredere in acest mesager, incat ar putea locui cu el.

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat luni dimineata ca liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a fost ucis intr-un raid al fortelor speciale americane la Abbottabad, la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala pakistaneza Islamabad. [[VIDEO] Obama: Ben Laden a fost ucis!]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.