Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, a declarat ca aproape 1.200 de dosare pentru alocatia de sprijinire a familiei, din 3.977 verificate, erau fraudate, iar 63 la suta dintre ele apartin Uniunii Social Liberale (USL).

Ministrul Muncii a declarat ca, in urma unui sondaj realizat pe dosarele pentru acordarea alocatiilor de sprijinire a familiilor, s-a descoperit ca 1.179 de dosare din 3.977 verificate erau fraudate.

"Am o veste buna pentru USL: au 63 la suta in sondaj. Dar am si o veste proasta: au 63 la suta din totalul fraudelor", a declarat Sebastian Lazaroiu.

El a precizat ca, in urma centralizarii datelor, s-a constatat ca din cele aproape 1.200 de dosare fraudate, 32 la suta sunt din primarii ale PSD, 26 la suta din primarii ale PNL, cinci la suta din primarii ale PC si 28 la suta PDL.

"O sa spuneti ca este o campanie, dar la ajutoarele de incalzire 32 la suta din fraude apartin PSD, 25 la suta PNL, trei la suta PC si 26 la suta PDL. Deci, USL are 60 la suta. Noi cheltuim 14 miliarde anual pe asistenta sociala. Ceea ce vreau sa va spun cu toata responsabilitatea este ca statul aproape nu controleaza cum se dau acesti bani", a declarat Lazaroiu, citat de MEDIAFAX.

Ministrul a mai spus ca aceasta problema vine din faptul ca Inspectia Sociala nu functioneaza asa cum ar trebui, fiind mult subdimensionata.

Lazaroiu a adaugat ca cele 3.977 de dosare verificate sunt din 350 de primarii, iar campania de verificare continua. El a precizat ca cele mai mari fraude au fost descoperite in zona de sud a tarii, unde favorit este PSD.

USL se oficializeaza abia din septembrie

  • De vina e Marian Sarbu

PSD ii recomanda ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, ca, daca are nedumeriri legate de ajutoarele sociale, sa il intrebe pe liderul UNPR Marian Sarbu, singurul membru PSD care a condus ministerul incepand cu anul 2004.

"Partidul Social Democrat a luat act de declaratiile ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, privind modul de alocare a ajutoarelor sociale de catre primarii. Sebastian Lazaroiu arata ca nu poate indeplini atributiile functiei in care a fost numit si atunci inventeaza zilnic povesti cu Alba ca Zapada. Amintim lui Sebastian Lazaroiu faptul ca, incepand din 2004, singurul membru al PSD care a avut responsabilitati legate de ministerul Muncii a fost domnul Marian Sarbu. Daca actualul ministru al Muncii are nedumeriri legate de ceea ce s-a intamplat in institutia pe care o conduce, ii recomandam sa intrebe direct la sursa, in cadrul primei sedinte a coalitiei de guvernare", se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

Citeste si:
Un nou tip de fraudă: escrocherii în numele Poliției. Cum sunt...
Un nou tip de fraudă:...

PSD mai sustine ca autoritatile de la Bucuresti nu apara interesele cetatenilor romani din strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.