Oficiul European de Lupta Antifrauda a contactat Comisia Europeana in legatura cu implicatiile asupra bugetului UE ale cazului Ioan Botis si continua sa monitorizeze situatia, se arata intr-un raspuns al CE la o interpelare formulata in mai de trei eurodeputati S&D, printre care si Victor Bostinaru.

Intr-un comunicat al Grupului Socialistilor remis luni agentiei MEDIAFAX se arata ca Executivul UE a raspuns unei interpelari privind cazul fostului ministru roman al Muncii, Ioan-Nelu Botis.

"OLAF a contactat deja serviciul relevant al Comisiei in legatura cu implicatiile asupra bugetului UE, precum si autoritatile romane cu privire la aspectele judiciare posibile implicate. In aceasta privinta, se poate confirma faptul ca autoritatile romane relevante investigheaza cazul, iar OLAF monitorizeaza situatia, pentru a se asigura ca sunt luate masurile adecvate in ceea ce priveste fondurile UE implicate", se arata in raspunsul Comisiei Europene, citat, luni, de Grupul Socialistilor. [Ioan Botis, cercetat de DNA]

CE precizeaza ca proiectul "Sansa la demnitate" este cofinantat de Fondul social european (FSE) prin Programul operational sectorial "Dezvoltarea resurselor umane" 2007-2013. Din suma totala eligibila de 2 130 890,13 RON (aproximativ 500.000 EUR), 1.898.388,71 RON (aproximativ 463 000 EUR) reprezinta finantare FSE, transmite MEDIAFAX.

Demisia! Cum face Botis bani pe spatele statului?

Ioan Nelu Botis a anuntat, in 20 aprilie, ca a demisionat din functia de ministru al Muncii, in contextul scandalului legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european. El si-a cerut scuze petnru situatia creata si a aratat ca demisia sa este una de onoare. Intermatul la Ministerul Muncii a fost preluat in 22 aprilie de premierul Emil Boc.

Cu o zi inainte, Botis anuntase ca sotia sa se va retrage din functia de consilier in proiectul derulat de Asociatia "Parteneriat Euractiv" Bistrita si ca niciunul dintre ei nu a avut vreodata calitatea de fondator sau de membru al asociatiei.

Banii familiei Botis, ministrul "corupt" al Muncii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.