Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu situatia fostului ministru al Muncii, Ioan Botis, cerand procurorilor sa-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI sustin ca sunt indicii temeinice ca fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, ar fi savarsit infractiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod penal.

ANI s-a sesizat in acest caz in 19 aprilie si l-a instiintat pe Botis despre acest lucru, fostul ministru prezentandu-se la agentie pentru a depune documente.

Cum face Botis bani pe spatele statului?

De asemenea, ANI precizeaza ca si sotia acestuia, Ligia Adina Botis, in calitate de expert de tip A in cadrul Proiectului "sansa la demnitate", respectiv, in calitatea de asociat unic si administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetata pentru coruptie, transmite MEDIAFAX.

In ceea ce o priveste pe Ligia Adina Botis, ANI sustine ca aceasta a detinut atat calitatea de expert de tip A in cadrul proiectului de finantare, fiind si beneficiar al contractului de inchiriere prin cedarea folosintei spatiului proprietate personala, de catre SC Mobil Construct SRL in cadrul careia este atat asociat cat si administrator unic.

Inspectorii ANI mai aduc acuzatii sustinand ca sunt indicii privind savarsirea de posibile fapte de coruptie si de catre Dorin Radu Stoina, reprezentant al Asocia?iei "Parteneriat Euroactiv" Bistrita, si de Carmen Diana Magda, manager al proiectului.

Era lui Botis: Proteste, demisii si asumari de raspunderi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.