Ministrul Muncii, Ioan Botis, a demisionat din functie, miercuri, dupa mai mult de sapte luni de mandat, perioada in care si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii, Legea Salarizarii si Codul de Dialog Social, si in care sindicalistii l-au acuzat ca i-a ignorat de la discutii si i-au cerut demisia.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a fost numit in functie in data de 3 septembrie 2010, dupa ce fostul ministru Mihai Seitan a demisionat.

In timpul mandatului ministrului Ioan Botis, Guvernul si-a asumat raspunderea pe Codul de Dialog Social, legea privind salarizarea in 2011 a personalului didactic, Codul Muncii, Legea Educatiei, Legea Salarizarii, transmite MEDIAFAX.

Botis a demisionat!

In acest context, Botis a fost acuzat in nenumarate randuri de catre partenerii sociali ca ii ignora de la discutiile privind aceste proiecte de acte normative importante si ca nu tine cont de propunerile lor.

Primele discutii contradictorii in centrul carora a fost Ioan Botis au fost cele privind indemnizatia pentru mame si modificarea legislatiei aferente.

  • Raspunderea lui Botis

Primul act adoptat in timpul mandatului lui Botis a fost Legea pensiilor, act pe care ministrul l-a calificat drept unul de responsabilitate. Opozitia nu a fost de acord, motiv pentru care l-a si atacat la Curtea Constitutionala, care insa a apreciat ca Legea pensiilor este conforma legii fundamentale.
Retail jobs

Au urmat discutiile legate de proiectul Codului Muncii, care a suferit numeroase modificari. S-au facut propuneri de catre partenerii sociali, care au acuzat ca nu le sunt ascultate parerile. Discutiile s-au inflamat in contextul in care s-a pus problema asumarii raspunderii pe acest document.
Codul Muncii a fost asumat si va intra in vigoare in mai.

Dupa asumarea raspunderii pe Codul Muncii, ministrul Muncii, Ioan Botis, declara ca acest act normativ poate fi tradus "crestineste" astfel: "Ridicati-va voi cei care ati lenevit si munciti, caci rasplata voastra va fi bunastarea".

Ioan Botis a demisionat miercuri, in urma scandalului provocat de prezenta sotiei sale, in calitate de consilier, intr-un proiect european derulat de un ONG din Bistrita. Situatia face obiectul verificarilor ANI si ale DLAF.

Citeste si:
Ministerul Muncii a venit cu propunerea ca luni, 29 noiembrie, să...
Ministerul Muncii a venit cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.