Ligia Botis, sotia fostului ministru al Muncii Ioan Nelu Botis (PDL) a castigat anul trecut de doua ori mai multi bani decat sotul sau, potrivit celei mai recente declaratii de avere a acestuia, postata pe site-ul Camerei Deputatilor.

Conform declaratiei de avere a lui Ioan Nelu Botis, datata 8 iunie 2011, acesta a castigat, in 2010, suma totala de 63.892 de lei.

De la Parlamentul Romaniei, in calitate de deputat in Colegiul nr. 1 Bistrita, acesta a obtinut 45.183 de lei, iar de la Ministrul Muncii, pe care l-a condus incepand cu toamna anului trecut, suma de 18.709 de lei, transmite MEDIAFAX.


In schimb, sotia sa, Ligia Botis, a castigat in total 124.096 de lei, de la firma SC Mobil Construct SRL, de la Universitatea Tehnica din Cluj, cat si de la Asociatia "Parteneriat Euroactiv" Bistrita, unde a lucrat in calitate de expert, situatie care a dus, de altfel, si la demisia din functia de ministru a lui Ioan Nelu Botis.

Potrivit documentului, de la firma SC Mobil Construct SRL Bistrita, Ligia Botis a incasat, ca si asociat unic, suma de 88.187 de lei, de la Universitatea Tehnica din Cluj, la care este doctorand, a obtinut 22.200 de lei, iar de la Asociatia "Parteneriat Euroactiv" Bistrita suma de 13.709 lei.

De altfel, in cursul anului 2010, familia Botis a reusit sa plateasca in avans la banci suma de 42.051 de lei dintr-un credit luat in anul 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.