Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, sambata, ca va candida pentru functia de presedinte al PSD Bucuresti daca se vor organiza alegeri, el mentionand ca, atunci cand a fost luata decizia privind Biroul coordonator al filialei, s-a simtit "un pic jignit", dar a depasit aceasta etapa.

"Faptul ca s-a stabilit un consiliu de coordonare nu cred ca deranjeaza si nu cred ca ma afecteza in mod deosebit. Pot sa spun ca m-am simtit un pic jignit, evident ca nu vedeam, poate, sensul, dar eu cred ca, pe fond, pana la urma, ceea ce face un om nu poate sa-i ia nimeni. Din acest punct de vedere, eu sunt in continuare acelasi (...) Eu sunt (in Biroul coordonator - n.r.) prin calitatea de Marian Vanghelie, care a facut foarte multe in partid", a spus Vanghelie, intr-o emisiune la Realitatea TV, intrebat in legatura cu functia detinuta la PSD Bucuresti.

Chestionat daca in CExN a fost vorba de un vot de demitere sau unul de cooptare a sa in acest consiliu de coordonare, Vanghelie a mentionat ca este greu de explicat. "Nici eu nu stiu cum sa explic si, in afara ca poate m-am simtit jignit si suparat, am depasit aceasta etapa, am foarte multe lucuri de facut", a spus el. [Vanghelie: Pe toti sa-i ia mama dracului]

De asemenea, Marian Vanghelie a fost intrebat, in contextul vehicularii unei informatii potrivit careia in septembrie ar urma sa aiba loc alegeri la PSD Bucuresti, daca va mai candida la presedintia filialei, scrie MEDIAFAX. "Oricand, daca se vor face alegeri, evident ca voi candida fara nicio problema", a aratat el.


Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, in 28 iunie, ca, "pentru perioada preelectorala", organizatia PSD Bucuresti va fi condusa de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Nastase, iar biroul va fi condus de el.

Victor Ponta a facut acest anunt dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, precizand ca este vorba despre o decizie "strict organizatorica". Ponta a spus ca decizia a fost luata in baza articolului 158 litera "j" din Statutul partidului si a refuzat sa spuna ce i s-a reprosat lui Marian Vanghelie.

Articolul 158 al Statutului cuprinde atributiile Comitetului Executiv National al partidului, care la litera "j" mentioneaza "la propunerea presedintelui partidului, poate hotari dizolvarea Birourilor Permanente ale organizatiilor judetene, de sector si a municipiului Bucuresti".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.