UDMR ii va cere procurorului general al Romaniei o verificare a "scurgerilor de informatii" din dosarul in care apare numele ministrului Laszlo Borbely si "oprirea procedurilor care s-au repetat in acesti ani si care nu pot fi acceptate", a declarat, joi seara, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

"Nu putem accepta astfel de proceduri din partea institutiilor statului care trebuie sa se ocupe de justitie. Cerem o analiza serioasa, de unde apar aceste scurgeri de informatii”, a declarat Kelemen Hunor, referindu-se la dosarul in care apare numele ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

El a spus, la finalul sedintei Consiliului Permanent al UDMR, ca este inacceptabil intr-un stat de drept, intr-o societate democratica, ca numele unui ministru, numele unui om, indiferent daca este ministru sau cetatean simplu, "sa fie aruncat pe baza unor speculatii, a unor acuzatii nefondate, intr-o dezbatere publica, iar printr-o astfel de procedura sa fie distrus numele si reputatia unui om". [Borbely: Sunt nevinovat!]

"Vom cere procurorului general al Romaniei o verificare a scurgerilor de informatii dintr-un dosar care este in lucru si oprirea procedurilor care s-au repetat in acesti ani care nu pot fi acceptate si respingem astfel de jocuri. Nu este de acceptat intr-un stat de drept, intr-o societate democratica, ca numele unui ministru, numele unui om, indiferent daca este ministru sau cetatean simplu, sa fie aruncat pe baza unor speculatii, a unor acuzatii nefondate intr-o dezbatere publica, iar printr-o astfel de procedura sa fie distrus numele si reputatia unui om. Nu putem accepta si vom cere o ancheta, o verificare si pedepsirea celor care procedeaza astfel", a spus Kelemen, citat de MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca procurorul general este singurul indreptatit sa faca astfel de demersuri.

Potrivit lui Kelemen, Borbely se bucura de sprijinul "neconditionat" al conducerii UDMR.

[VIDEO] Boc: Borbely ramane ministru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.