Conditionarile presedintelui Traian Basescu in legatura cu renuntarea la o parte din mandat daca se revizuieste Constitutia sunt nepotrivite, avand in vedere ca s-ar putea ca actualul sef al statului sa paraseasca mandatul chiar daca nu vrea, a declarat presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Solicitat sa comenteze declaratiile facute de Traian Basescu la 10Tv, potrivit carora seful statului este dispus sa renunte la o parte din mandat daca politicienii sunt de acord cu revizuirea Constitutiei, Ion Iliescu a opinat ca astfel de conditionari sunt nepotrivite.

"Asemenea conditionari sunt total nepotrivite. Reviziuirea Constitutiei are o procedura bine statornicita chiar prin Consittutie si nu este o treaba care se face batand din palme. Mandatul sau este o chestiune care iarasi tine de anumite imprejurari si considerente, adica el s-ar putea sa paraseasca mandatul chiar daca nu vrea, functie de structura Parlamentului care va rezulta din viitoarele alegeri", a spus Iliescu.

El a precizat ca motivul pentru care Traian Basescu se pregateste de alegeri tine tocmai de dorinta sefului statului de a-si asigura finalul de mandat prin obtinerea unei componente a viitorului Legislativ care sa-i permita acest lucru, transmite MEDIAFAX.

"De aceea se pregateste si de alegeri, mai ales, ca sa fie sigur ca se obtine o componenta care sa-i asigure finalul de mandat. Deci e o discutie inutila din acest punct de vedere si nu inteleg asemenea conditionari - renunt la nu-stiu-ce daca nu-stiu-ce. Nu se trateaza in acest fel lucrurile intr-o societate civilizata", a spus Iliescu.

Basescu - sa traiesti bine!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.