Senatorul PDL Radu F. Alexandru i-a trimis marti o scrisoare deschisa lui Traian Basescu in care arata ca opiniile despre Regele Mihai sunt "incalificabile si impardonabile", "probe ale ignorantei", afirmand ca nu poate sa mai aiba incredere in "discernamantul si dreapta judecata" a presedintelui.

Radu F. Alexandru explica, in scrisoare, ca a simtit "nevoia imperiosa" sa-i scrie lui Traian Basescu din clipa in care a auzit declaratiile, dar nu a facut-o din teama de a nu se pronunta "prea abrupt sub socul emotional" al comentariilor si din speranta ca seful statului va gasi o cale de a corecta "gravele erori".

"Discursul tinut in fata Parlamentului ar fi fost cu siguranta cadrul cel mai potrivit sa indreptati ce se mai putea indrepta. Nu v-ati dovedit capabil de un asemenea gest. In aceasta situatie, ma simt indreptatit si obligat sa declar public ca apreciez opiniile dumneavoastra despre Istoria moderna a Romaniei ca incalificabile si impardonabile, probe ale unei ignorante ce va descalifica. (Prefer sa vorbesc despre ignoranta pentru ca inca refuz sa va suspectez de rea-credinta, un pacat infinit mai periculos, cand cel in cauza ocupa cea mai inalta demnitate in stat)", scrie Radu F. Alexandru.

Presa straina loveste in Basescu pentru acuzatiile la adresa Regelui Mihai

El ii reproseaza sefului statului ca, pornind de la ideea ca romanii inca nu isi aseaza corect valorile, s-a hazardat "intr-o rapida si sumara judecata" in finalul careia a concluzionat ca Regele Mihai "a fost sluga la rusi", iar abdicarea a fost un "act de tradare a interesului national al Romaniei", in vreme ce "pentru noi toti si pentru istorie Antonescu ramane responsabil de Holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, ducerea lor in Transnistria". [Antonescu: Basescu e ca un betiv in carciuma - Rusine!]

"Pentru a elimina orice dubiu asupra viziunii dumneavoastra asupra evenimentelor, la intrebarea daca la vremea respectiva ati fi dat ordin armatelor romane sa treaca Prutul nu v-a trebuit nicio clipa de reflectie ca sa raspundeti categoric «DA». Un «DA» motivat, la fel ca si Ion Antonescu in urma cu 70 de ani, de respectul si datoria fata de un ALIAT si de dorinta de a recupera teritoriul pierdut in urma unui rapt", a adaugat senatorul PDL, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

El ii mai spune presedintelui ca, "in goana dupa un raspuns «eroic», cu impactul cel mai puternic asupra telespectatorilor", a trecut insa peste un "amanunt" esential: cine era ALIATUL - Adolf Hitler!".

Basescu: Regele Mihai a tradat tara!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.