Presedintele Basescu a declarat ca a fost adoptata la Consiliul European o minuta la concluziile lucrarilor in care se arata ca reglementarile privind consolidarea guvernantei Schengen nu se vor aplica Romaniei si Bulgariei, precizand ca a acceptat noile conditii "din interiorul Schengen".

Presedintele a declarat ca a afirmat la Consiliu ca Romania sustine reglementarile privind intarirea guvernantei Schengen "din interiorul" acestui Spatiu.

El a mai spus ca sefii de stat si de guvern din UE au stabilit, printe altele, posibilitatea introducerii unor controale la granita in unele state in cazuri exceptionale in conditiile in care presiunea migrationista la frontierele Spatiului este foarte mare, dar fara a afecta drepturilor cetatenilor UE.


El a mai spus ca a avut discutii, printre altii, cu presedintele francez si cu premierul olandez.

Presedintele a mai spus ca la Consiliu a fost adoptata o minuta la consluzii, care de obicei nu se face publica, in care se arata ca noile reglementari privind intarirea guvernantei Schengen nu se aplica in cazul aderarii Romaniei si Bulgariei, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca articolele 20, 21 si 23 din concluzii fac referire la intarirea guvernantei Schengen.

El a subliniat ca aceste articole nu pot avea influente asupra Romaniei si Bulgariei "si din punct de vedere practic".

"Ceea ce am vrut eu, in interventiile mele, a fost sa nu existe nici macar unfluente politice, nu numai practice", a afirmat seful statului.

Macovei: Inculpatul Nastase, responsabil pentru problema Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.