Concluziile raportului Comisiei Europene din iulie in zona judiciara si afaceri interne vor stabili daca Bulgaria si Romania pot adera la Schengen pana la sfarsitul anului 2011, afirma ambasadorul ungar la Sofia, Judith Lang, citat de site-ul Novinite.com.

"Sper sa raportul va veni cu concluzii favorabile pentru Sofia si Bucuresti. Posibilitatea aderarii la Schengen ramane deschisa pentru bulgari si romani si sper ca nu va trebui sa asteptam pana in 2012 pentru a se intampla acest lucru", a subliniat Lang intr-un interviu acordat Deutsche Welle.


Ambasadorul Ungariei in Bulgaria a reamintit ca in cadrul Consiliului UE al ministrilor Justitiei si Afacerilor Interne a fost confirmata pregatirea tehnica a celor doua tari pentru aderarea la Schengen, considerand ca este "un rezultat fantastic nu doar pentru Romania si Bulgaria, ci si pentru presedintia de 6 luni detinuta de Ungaria", citeaza Novinite.com.

"De aceea sunt foarte optimist ca membrii Consiliului vor reanaliza in septembrie problema aderarii Bulgariei si Romaniei la Schengen", spune Lang.


Intre timp, un oficial Europol declara marti ca extinderea frontierei spatiului Schengen prin aderarea la termen a Bulgariei si Romaniei este posibil sa incurajeze imigratia ilegala pe la frontiera greco-turca.

“Potentiala aderare a Romaniei si Bulgariei in Schengen poate creste valurile de imigranti turci si greci, iar Marea Neagra ar putea deveni o tinta pentru ei”
, a declarat Jean Dominique Nollet, seful Europol.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.