Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca Adrian Nastase este unu dintre principalii responsabili pentru ca Romania nu a intrat in Schengen.

Macovei il critica dur pe Adrian Nastase si sustine ca dosarele sale penale au contribuit foarte mult la neacceptarea Romaniei in Spatiu Schengen.

Inculpatul Adrian Nastase cauta zilele acestea responsabilii pentru amanarea aderarii Romaniei la Schengen. Sa il ajutam: el insusi, inculpatul Adrian Nastase, este unul dintre responsabili. Este trimis in judecata in 3 dosare penale, pentru infractiuni legate de coruptie, pe care le taraganeaza in justitie de ani de zile, asteptand probabil prescriptia si uitarea”, scrie Macovei pe blogul sau.

Aderarea la Schengen, un "dus rece" pentru Romania

Europarlamentarul explica faptul ca europenii nu au incredere in sistemul judiciar romanesc tocmai din cauza dosarelor politice care se amana continuu, in loc sa se judece.

Inculpatul Nastase ar putea ajuta intr-un singur mod: sa mearga la termene, sa nu ceara aminari si sa se judece in aceste dosare; a avut ani de zile pentru pregatirea apararii. Si atunci vom incepe sa aratam ca un stat de drept, in care si nea Ion si domn Nastase sunt judecati in acelasi termen”, sustine Macovei.

Scandalul dintre Monica Macovie si Adrian Nastase nu este ceva nou, insa focul s-a reaprins in urma cu cateva zile, cand Nastase a numito pe Macovei “procurorul ceausist” care sprijina coruptia regimului basescian.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen= Imigratie ilegala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.