"Manevre absolut asemanatoare si inscenari absolut din aceeasi familie" ca in cazul lui Dominique Strauss-Kahn." Asta crede Severin despre cazul sau.

Severin a fost audiat, luni, in Comisia JURI din PE, care dezbate ridicarea imunitatii sale, informeaza MEDIAFAX.

"A fost importanta aceasta intalnire pentru ca a fost prima mea ocazie dupa doua luni de zile sa ma adresez colegilor mei, constituiti intr-o structura oficiala, pentru a le spune ca avem de-a face cu o minciuna si pentru a le demonstra ca nu este vorba despre un act ilegal, ci despre incercarea de a provoca un fapt ilegal. Si nu este vorba despre dovedirea unui fapt ilegal de catre cineva, ci este vorba despre o inscenare", a declarat Severin, adaugand ca audierea a fost pentru el "o ocazie de clarificare a lucrurilor".

El a spus ca, din perspectiva sa, miza deciziei JURI nu este foarte mare, avand in vedere ca interesul sau este de a se realiza o investigatie care sa clarifice lucrurile, indiferent cine va face aceasta ancheta, iar Comisia parlamentara nu se pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei.

"Acesta nu este un for de judecata, insa este important pentru mine - chiar daca miza nu este declararea vinovatiei sau nevinovatiei mele - sa fi transmis colegilor mei si dovezi, nu numai argumente, ca ne aflam in fata unei minciuni", a spus Severin.


Intrebat ce probe le-a prezentat colegilor europarlamentari din Comisia JURI, Severin a explicat ca este vorba despre un e-mail trimis de falsa companie de lobby care atesta faptul ca suma de 12.000 de dolari nu i-a fost oferita pentru introducerea unui amendament, ci pentru a face parte dintr-un consiliu de experti.

"Se afirma ca am luat o anumita suma de bani ca sa promovez un anume amendament. Si eu am dat efectiv corespondenta, e-mail-ul exact de la cei care acuza - de la firma falsa pe care a constituit-o Sunday Times - prin care am aratat ca mi s-a oferit acea suma de bani ca sa fiu membru intr-un Consiliu de Experti.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Deci intre a depune un amendament contra unei sume de bani si a primi un onorariu in calitate de membru intr-un Consiliu de Experti este o diferenta ca de la cer la pamant. Si le-am prezentat documentul scris. Mie imi pare rau ca nimeni in tara nu m-a intrebat asta, pentru ca daca m-ar fi intrebat, probabil ca le-as fi aratat acest document si lucrurile s-ar fi clarificat de la inceput", a explicat Severin, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.