Ion Ilie Cezar, retinut alaturi de Sorin Ovidiu Vintu pentru santajarea lui Sebastian Ghita, a fost dus, miercuri noapte, in arestul Directiei Cercetari Penale, propunerea procurorilor de arestare preventiva a celor doi urmand sa fie dezbatuta joi, la Judecatoria sectorului 1.

Acesta a fost scos din sediul Parchetului instantei supreme in jurul orei 24.00, fiind urcat intr-o duba a politiei pentru a fi dus in arestul Directiei Cercetari Penale, scrie MEDIAFAX.

Ion Ilie Cezar nu a facut nicio declaratie presei si a urcat zambind in duba politiei.

Sorin Ovidiu Vintu a fost dus in arest in jurul orei 21.00. [Sorin Ovidiu Vintu, dus in arest]

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 19 aprilie, inceperea urmariri penale in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie Cezar, pentru santaj.Cei doi au fost retinuti miercuri de procurori, care vor propune instantei arestarea preventiva a celor doi.

O instanta a Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti va lua joi in discutie propunerea procurorilor de arestare preventiva a lui Vintu si Cezar.
Din probele administrate pana la acest moment procesual a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu a pretins partii vatamate Sebastian Ghita suma de 150.000 de euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani, informeaza Ministerul Public.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", arata sursa citata.

  • Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a facut publica inregistrarea unei discutii din 2 aprilie avuta cu Sorin Ovidiu Vintu

"Eu vin dintr-o mahala tiganeasca, de prin parnai, din prin contrabanda cu de-astia. Eu am facut efoturi disperate sa nu ma dau in fapt de unde vin si cine sunt",
ii spune Vintu lui Ghita, intr-o discutie "pe sleau, pe sleau", motiv pentru care spune ca a venit la intalnire cu o masina "care nu e monitorizata de SRI".
Citeste si:
Vintu pierde si procesul cu Elena Udrea
Vintu pierde si procesul cu...

Vintu ii precizeaza lui Ghita ca nu il inregistreaza.

"Discutam ca intre doi baieti: un golan batran si unul tanar", spune Vintu, iar Ghita intreaba: "Eu?", apoi chicoteste.

"Ti-am dat doua lectii. Te-ai bazat pe forta, ti-am aratat ca ma p.. pe tine cu forta ta", continua Vintu.

Sebastian Ghita, despre care Vintu spune, potrivit inregistrarii, ca vine "dintr-o lume, totusi cinstitita, ordonata, civilizata", este atentionat de Sorin Ovidiu Vintu: "Eu vin dintr-o mahala tiganeasca, din parnai, din contrabanda cu de-astia. Eu am facut eforturi disperate sa nu ma dau in fapt de unde vin si cine sunt. Prietenul tau Magureanu poate confirma ca mi-a dat ok-ul sa impusc raketii".

  • Vintu subliniaza ca a impuscat (raketi-n.r) "sute, nu zeci", la propriu

"Discut clar, nu mi-e teama ca ai ceva pe tine, ma doare in p...", ii spune Vintu lui Ghita, precizandu-i: "Deci, pe chestii de forta si cu tigani, prietene, am condus. Ba, asculta-ma cu atentie, ca sa stii si tu: toata reteaua de bulibasi din Romania a lucrat pentru mine. Toata. Pe timpul certificatelor de proprietate. (...). Inainte lucrau pentru (...) agenti industriali. Riscau 25 de ani sau glontul. Furau din fabrici: macarale, alea, alea. Si duceam la italieni. Nu stii nimic despre mine, nimic, decat legendele facute de prosti. Ca tine, la modul cel mai serios, am ingropat prin dealurile de prin Moldova".
Citeste si:
Elena Udrea susține că nu poate sta în arest pentru că suferă de...
Elena Udrea susține că nu...

Dupa aceasta dialogul decurge astfel:

"Ghita: E a treia oara..
Vintu: Initial am vrut sa iti aplic lectia maxima…
Ghita: Sa ma ingropati ?
Vintu: Sa dau o lectie tuturor care indraznesc sa ma..
Ghita: Sa ma ingropati ?
Vintu: Ba, pustiule! La mine asa ceva nu inseamna ca e politica interzisa. La mine face parte din arsenalul de lucru cand sunt suparat sau cand am un interes mare de aparat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gandit dupa aceea ca ai venit cu inima deschisa. Fii atent aici: Ti-au suierat gloantele pe la urechi. Ma refer la propriu. Cand ai vorbit de moarte ti-am spus sa nu vorbesti de ce nu stii. Deci batrane, la propriu m-am gandit...
Ghita: Eu nu
Vintu: Da tu ai venit cu inima deschisa initial, intr-adevar", potrivit inregistrarii difuzata de Realitatea TV.
"

Sebastian Ghita a declarat pentru Hotnews ca inregistrarea este autentica si ca a fost facuta in 2 aprilie.

Citeste si:
O femeie din Iași, arestată după ce și-a bătut iubitul
O femeie din Iași, arestată...

  • Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj de catre procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca i-a pretins lui Sebastian Ghita 150.000 de euro

Omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a inaintat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vintu de amenintare si santaj.

Biroul de presa al Ministerului Public a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca in 4 aprilie s-a inregistrat plangerea lui Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu, care patroneaza Realitatea Media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.