Grupul socialistilor europeni, S&D, a anuntat, marti, excluderea lui Adrian Severin din toate functiile detinute si ii cere acestuia sa demisioneze din PE, potrivit unei declaratii a Grupului.

"Biroul grupului S&D din PE a confirmat, marti, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de coruptie, din toate pozitiile detinute si i-a cerut acestuia sa demisioneze din Parlamentul European", se arata intr-o declaratie a grupului socialistilor si democratilor din PE, citata de MEDIAFAX.

  • "Biroul S&D a luat nota de faptul ca Adrian Severin a trimis in cursul diminetii o scrisoare catre presedintele Grupului anuntand demisia sa din cadrul Grupului", adaugand ca, "facand asta, el a evitat excluderea".
  • "Biroul a notat ca Adrian Severin nu mai face parte din Grupul S&D, decizia fiind cu efect imediat", se arata in al doilea punct.
  • "In plus, Biroul ii cere lui Severin sa demisioneze imediat din pozitia de membru al Parlamentului si sa dea inapoi mandatul catre PSD", se arata in al treilea punct al deciziei Biroului S&D.

Decizia Biroului adoptata marti va fi supusa miercuri votului tuturor celor 185 de membri ai grupului din PE.

"Independent de rezultatul anchetei din PE sau din alta parte, domnul Severin a detinut functii inalte in propria tara, dar si pe plan international, asa ca stie foarte bine ce inseamna responsabilitatea politica si morala. De aceea, sper ca va parasi Parlamentul European pentru a nu afecta si mai mult aceasta institutie", se arata intr-o declaratie a lui Martin Schulz anexata materialului transmis de S&D.

  • Ponta: Severin trebuie sa demisioneze din PSD si PE

Ponta este convins ca Severin este victima propriilor sale erori si nu a vreunei conspiratii, cerandu-i acestuia sa demisioneze din PSD si PE. Politicianul a precizat ca, daca Adrian Severin nu intelege sa initieze aceste demersuri, chiar el va declansa procedurile in acest sens, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PSD a spus ca, din punctul sau de vedere si al partidului, in acest moment, "lucrurile sunt clare", iar Adrian Severin "a gresit si trebuie sa-si asume responsabilitatea politica".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...


Victor Ponta a adaugat ca isi doreste ca ancheta PE sa stabileasca, dincolo de responsabilitatea politica, orice alta responsabilitate, iar daca se va dovedi ca Adrian Severin este nevinovat, isi va cere scuze.

El a amintit ca PSD a anuntat luni ca va urma in totalitate deciziile PES si ale grupului socialistilor din PE. Ponta a sustinut ca PSD a avut o pozitie echilibrata, dar ca, "de azi, solidaritatea trebuie manifestata de domnul Severin".

Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a convenit cu Martin Schultz, luni, sa se retraga din grupul socialistilor europeni, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European. Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul si de electoratul sau".
Citeste si:
Antonio Tajani este noul presedinte al Parlamentului European
Antonio Tajani, noul...

El a precizat ca din acest motiv i-a transmis lui Martin Schultz, liderul socialistilor din PE, ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.