"Cred ca, daca se va ajunge la aceasta concluzie, cred ca intreg PDL va sustine modificarea Constitutiei in sensul acesta. Pana la urma, cinci ani s-au facut atunci cand domnul Adrian Nastase credea ca o sa iasa presedinte si a vrut un mandat cat mai lung. Putem reveni la patru ani", a spus Udrea.

Ea a apreciat ca propunerea de revenire la un mandat prezidential de patru ani "poate fi o experienta care merita sa fie schimbata in perioada urmatoare".

"Poate fi o solutie, experienta aceasta pe care am avut-o cu alegeri decalate intre presedinte si Parlament este clar ca nu a fost una care sa aduca un plus competitiei politice. Poate fi o experienta care merita sa fie schimbata in perioada urmatoare", a adaugat Elena Udrea, citata de MEDIAFAX.

La modificarea Constitutiei in 2003, mandatul presedintelui Romaniei a devenit de cinci ani, iar cel al Parlamentului a ramas de patru ani, ceea ce a dus la decalarea alegerilor pentru cele doua insitutii. Amendamentul la proiectul de revizuire a Constitutiei de prelungire a mandatului sefului statului de la patru la cinci ani a fost sustinut in Parlament de Antonie Iorgovan, dar si de PD si PNL.

Primele alegeri legislative separate de cele prezidentiale au avut loc in noiembrie 2008, iar presedintele Basescu este primul sef al statului roman cu mandat de cinci ani.

Citeste si: Udrea spera ca Romania sa devina o atractie turistica pentru statele arabe

Udrea catre romani: Ce trebuie sa facem sa va castigam increderea?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.