Liderul PDL, premierul Emil Boc a transmis un mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni in care apreciaza activitatea UDMR, aratand ca formatiunea politica maghiara a fost permanent un partener de guvernare serios si de incredere, salvand Romania de la colaps si care si-a respectat mereu cuvantul dat.
"Reprezentantii comunitatii maghiare in Parlament si Guvern au avut o contributie esentiala la realizarea si aplicarea programelor de reforma care au salvat Romania de la colapsul economic.

La aceeasi masa a Guvernului, ministri romani si maghiari au luat masuri pentru restabilirea echilibrului bugetar si modernizarea tarii. UDMR a contribuit, alaturi de ceilalti parteneri de guvernare, la implementarea proceselor de restructurare si de reforma a statului, ca partener serios si de incredere. Am apreciat intotdeauna faptul ca, in relatia cu UDMR, cuvantul dat a fost cuvant respectat!", spune premierul in mesajul transmis marti si citat de MEDIAFAX.

El mai sustine ca Romania este un "exemplu" la nivel european in ceea ce priveste respectarea drepturilor minoritatilor, atat prin reprezentativitatea asigurata in structurile de decizie ale statului, cat si prin parghiile legale de protejare a identitatii lor. si afirma ca in acest context trebuie vazut efortul comun de promovare a Legii Educatiei Nationale si de aplicare a descentralizarii.

Boc transmite totodata multumiri tuturor cetatenilor pentru "modul demn" in care au trecut prin perioada de criza.

"Minoritatile nationale in general si comunitatea maghiara in particular au reprezentat si reprezinta un izvor important de bogatie spirituala in Romania care trebuie valorificat pentru intregirea zestrei noastre culturale. Doresc sa inchei acest mesaj prin a le multumi tuturor cetatenilor acestei tari, indiferent de etnie, pentru modul demn in care au trecut prin aceasta perioada grea, pe care, impreuna, reusim sa o depasim", mai spune seful Guvernului.

Citeste si: Boc si Blaga isi asteapta "sentinta", sustinatorii vocifereaza!

Pregatiri de sarbatoare: 15 martie, Ziua maghiarilor

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.