Senatorul PSD Georgica Severin a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca oportunitatea politica pentru initierea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu va exista cand opozitia va avea cele 236 de voturi necesare.

Severin a declarat ca Traian Basescu a inceput sa incalce Constitutia "din primul moment de cand si-a reconfirmat mandatul" de presedinte.

"Constitutia este supusa de cateva zile la un viol in serie de catre violatorul-sef care este Traian Basescu", a afirmat senatorul PSD, referindu-se la intalnirile pe care presedintele le-a avut cu mai multi lideri PDL si parlamentari ai partidului.


Senatorul PSD a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca oportunitatea politica a initierii procedurii de suspendare a presedintelui depinde de un aspect tehnic "potrivit", anume siguranta ca opozitia va obtine in Parlament cele 236 de voturi necesare.

"PSD nu isi face un scop in sine din suspendarea presedintelui. Daca va respecta Constitutia, nu se pune problema", a mai spus Severin.

  • Dan Voiculescu, cel mai vulnerabil pion

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a avansat recent data de 25 martie ca posibila pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu.

In replica, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru MEDIAFAX ca Dan Voiculescu "este singura vulnerabilitate" a Uniunii Social-Liberale, formate din PSD, PNL si PC. "Domnul Dan Voiculescu, din pacate, este singura vulnerabilitate a Uniunii Social-Liberale, iar nimic nu ii face mai bine lui Traian Basescu decat orice iesire publica a lui", a afirmat Ponta.

Ponta a mai spus ca PSD il va suspenda pe Traian Basescu din functie nu cand doreste Dan Voiculescu, ci cand seful statului incalca legea fundamentala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.