Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la RRA, ca numirile la varful vamilor erau facute de catre seful ANAF, Sorin Blejnar, el precizand ca asa ar scrie in dosarul instrumentat de DNA.

Ponta a afirmat ca toti vamesii si sefii de vami arestati in ultimele zile au fost pusi in functii de catre PDL, incepand cu 2009.

"Este familia lor, acesti oameni au fost pusi acolo tocmai ca sa aduca bani la partid. Este prima data dupa Tigareta II cand DNA spune foarte clar ca banii erau pentru un partid, pentru PDL, ca el facea numirile. Numirile s-au facut de catre Blejnar, asa scrie in dosarul de la DNA", a spus el.


Presedintele PSD a mai sustinut ca Blejnar ar fi cercetat penal de catre DNA pentru returnare de TVA de 60 de milioane de euro.

"Era un sistem corupt care aduna bani pentru cei ce sunt astazi la putere, nu pentru cei care au fost acum sapte ani sau pentru cei care vor fi maine", a mai spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a apreciat ca scandalul de coruptie in vami demonstreaza ca obiectiile Frantei si Germaniei fata de intrarea Romaniei in Schengen erau indreptatite.


PDL precizeaza ca Eugeniu Petrescu este membru simplu al formatiunii, nu a detinut nicio functie in partid, la niciun nivel, si nu a facut niciodata parte din vreun staff de campanie al PDL sau al vreunui candidat sustinut de partid.

"Pentru o corecta informare a opiniei publice, precizam ca domnul Eugeniu Petrescu este membru simplu al Partidului Democrat Liberal, nu detine si nu a detinut nicio functie in partid, la niciun nivel, si nu a facut niciodata parte din vreun staff de campanie al PDL sau al vreunui candidat sustinut de partid", se arata intr-un comunicatul PDL remis vineri seara, transmite MEDIAFAX.

  • Blaga, “prieten bun” cu Petrescu

Fostul ministru de Interne, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a confirmat, pentru cotidianul Puterea, ca il cunoaste pe Eugeniu Petrescu - al carui nume este vehiculat in dosarul mitei de la Vama Halmeu - si ca acesta ii este coleg de partid.

Intrebat in masura il cunoaste pe Eugeniu Petrescu, Blaga raspunde, confom cotidianului citat: "Fireste ca-l cunosc, doar suntem colegi de partid ". [Coruptia in vami: Peste 100.000 de euro pe tura]

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Solicitat sa precizeze daca Petrescu are carnet de membru al PDL, Vasile Blaga spune: "Pai... cred ca da, dar cel mai bine ar trebui sa intrebati la cadre, pe domnul Antonie".

Liderul PDL nu poate preciza din ce organizatie face parte Petrescu, recomandand sa fie cerute lamuriri "la cadre".

97 de persoane retinute in Dosarul Vamesilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.