Procurorii DNA care ancheteaza dosarul mitei de la Vama Halmeu au sustinut in fata instantei care a decis arestarea a trei persoane in acest dosar ca mita a fost luata "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie", afirma surse judiciare.

Potrivit surselor citate, in incheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, prin care s-a dispus arestarea celor trei invinuiti in dosarul mitei de la Vama Halmeu, se arata ca procurorul de caz a sustinut in fata instantei ca "solicitarea unor sume atat de mari, respectiv 130.000 de euro si 300.000 de euro, in numele si pentru un partid politic, si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta, este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile statului".

Sursele citate mai spun ca din dosar mai reiese ca omul de afaceri clujean Liviu Florian, arestat in acest caz, avea o influenta reala asupra sefului Autoritatii Vamilor, Radu Traian Marginean, transmite MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Liviu Florian i-a facilitat, in luna septembrie 2009, Nicoletei Dobrescu o intalnire cu seful Vamilor, Radu Traian Marginean, prin intermediul unui anume Eugeniu Petrescu, intalnire in cadrul careia Nicoleta Dobrescu a primit promisiuni ca va fi numita in functia de saf al Vamii Halmeu.

  • Care este partidul suspecatat

Eugen Predescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre seful ANV, Radu Traian Marginean, si fostul sef al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu, este apropiat al PDL, "cu o influenta foarte mare in partid", sustin surse judiciare.

"Predescu Eugen este un om in varsta, omul din umbra, o persoana cu o influenta foarte mare in PDL, care nu a iesit in public, este aproape un necunoscut pentru cei din afara, dar are o influenta foarte mare. El da ordine inclusiv unor oameni importanti. El este cel care da unda verde si pentru alte functii, nu doar in vami", sustin sursele citate, care au precizat ca acesta a impartit banii dati de Nicoleta Dobrescu pentru a fi numita in functie.

  • Ponta intoarce cutitul in rana

Liderul PSD a declarat, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca in acest moment PDL "nu mai este un partid, ci un grup mare de mafioti care se lupta pentru supravietuire", iar arestarile vamesilor sunt chiar efectul unor confruntari intre liderii democrat-liberali.
Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

"Ce se intampla acum cu arestarile de la vami este evident o batalie intre doua grupuri mafiote din PDL, Igas-Udrea contra Blaga, care are legatura si cu congresul pe care-l vor avea. In rest, uitati-va la Camera Deputatilor. O parte sunt cu deputatul Pasat, o parte cu Basescu, care a cerut arestarea lui Pasat. Pe noi ne ajuta ce se intampla la PDL pentru ca oamenii ii vad cum sunt cu adevarat, o haita disperata, se mananca intre ei. Le-am urat sa se aresteze bine intre ei. Cand se vor aresta cu totii intre ei, in Romania va fi mult mai bine si ca orice haita disperata se vede mult sange curgand din toate partile”, a declarat Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele PSD a mai sustinut ca sefii unor vami sunt instalati in functii de catre liderii PDL, iar in schimb cotizeaza la PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.