Guvernul a decis, miercuri seara, printr-un proiect de lege, desfiintarea functiei de inspector guvernamental, persoanele care ocupa in prezent aceste posturi urmand sa fie trecute intr-un corp de rezerva.

Proiectul a fost transmis Parlamentului pentru dezbatere in regim de urgenta.

"Una dintre cele mai importante prevederi se refera la desfiintarea functiei publice de inspector guvernamental. Cu alte cuvinte, dispare functia de inspector guvernamental, dar persoanele care au in prezent aceasta calitate raman in continuare inalti functionari publici si vor intra intr-un corp de rezerva. De aici pot fi selectati pentru a ocupa o pozitie care necesita calitatea de inalt functionar public sau pot merge pe o pozitie inferioara, daca doresc si daca cer acest lucru. Diferenta este ca nu vor mai fi platiti", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Potrivit datelor prezentate la Palatul Victoria, la Secretariatul General al Guvernului sunt inregistrate in prezent 77 posturi de inspector guvernamental. Costurile totale aferente anului trecut pentru inspectorii guvernamentali s-au ridicat la aproape 5 milioane lei, din care suma destinata salariilor, primelor de vacanta si a platii celui de-al 13-lea salariu a reprezentat 3,642 milioane lei, fondurile pentru deplasari la domiciliu si sume forfetare s-au ridicat la 350.000 lei, iar contributiile angajatorului reprezentau aproximativ un milion de lei.

"Pentru 2011, putem spune ca cheltuielile cu activitatea inspectorilor guvernamentali ar fi fost comparabile cu cele de anul trecut", a adaugat oficialul guvernamental.

Agentia MEDIAFAX a prezentat, la sfarsitul anului trecut, un proiect de lege care releva ca functia de inspector guvernamental va fi scoasa din categoria inaltilor functionari publici, iar cei care ocupa aceste functii vor fi transferati intr-un corp de rezerva, din care ar putea fi trecuti si in functii de executie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.