Parlamentarii au adoptat pe articole, textul Legii bugetului de stat pe 2011, admitand doua amendamente, dintre care unul de fond, plenul urmand sa inceapa de marti dezbaterea bugetelor principalilor ordonatori de credite.

Articolul 34, in forma amendata, prevede ca "in anul 2011, cheltuielile pentru transmiterea si achitarea drepturilor de asistenta sociala finantate din bugetul de stat sau din transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale, si care se platesc la domiciliul beneficiarilor prin Compania Nationala «Posta Romana» - S.A., se calculeaza prin aplicarea unui coeficient negociabil ce nu poate depasi 1,05% din valoarea sumelor virate".

Parlamentarii au acceptat, de asemenea, articolul 39 in forma amendata, care prevede ca "ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat au obligatia sa transmita Ministerului Finantelor Publice detalierea in structura, pe functii, a numarului maxim de posturi finantat prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 si fondul aferent salariilor de baza, in termen de 30 de zile de la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I". Sintagma introdusa in varianta initiala a articolului in urma amendarii este "prin legea bugetului de stat pe anul 2011".

Sedinta nu a fost lipsita de discutii in contradictoriu, care au inceput odata cu dezbaterea articolului 4 din lege. Articolul a avut 325 de amendamente, care au fost respinse fara exceptie, ca si la Comisiile de specialitate, transmite MEDIAFAX.

Nemultumirea a fost starnita de faptul ca, dupa cinci minute, Ioan Oltean, presedintele de sedinta, a anuntat ca a expirat timpul alocat articolului. El a spus ca a fost vorba despre o propunere a presedintei Roberta Anastase, aprobata in plen, decizia ramanand neschimbata, in pofida faptului ca mai multi parlamentari au venit la tribuna exprimandu-si nemultumirea.

Tot luni, Parlamentul a finalizat dezbaterile generale ale Legii Bugetului de stat pe anul 2011. La propunerea premierului, Legea Bugetului de stat pe anul 2011 se dezbate in procedura de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.