Cu pomana si cu intins mana nu se poate la infinit si sa speri si sa ai si performante, a declarat premierul Emil Boc de la tribuna Consiliului de Coordonare Judetean al PDL Bistrita-Nasaud, in fata delegatilor PDL din judet la lucrarile consiliului.

" Daca Romania ar fi urmat, in 2009 si in 2010, politicile Guvernului liberal, era de mult in prapastie si in faliment. In vremurile bune, s-au cheltuit toti banii si s-a lasat si tara intr-un deficit urias. (...) Sunt 11 miliarde de euro care au fost irositi. Daca mergeau in investitii si locuri de munca, traversam mai usor perioada de criza. Si a trebuit sa luam niste masuri ca sa reducem deficitul excesiv", a declarat Emil Boc.

Premierul a explicat ca Guvernul a fost nevoit, in 2009 si 2010, sa ajusteze statul dupa nevoile si potentialul pe care tara le are.

"Ne amintim fiecare dintre noi de o vorba de cand eram fosti elevi, studenti si primeam de la parinti o suma de bani. Ii dramuiam asa incat sa rezistam si sa nu ne intindem mai mult decat aveam sau, daca doream mai mult, munceam mai mult, astfel incat sa putem rezista. Cu pomana si cu intins mana nu se poate la infinit si sa speri si sa ai si performante", a adaugat acesta.

Boc a explicat ca dupa ce a venit criza si situatia lasata de guvernantii PNL era de datorii, cabinetul sau a fost nevoit sa ajusteze situatia si sa faca in asa fel incat tara sa consume atat cat produce.

"Sa consumam cat producem si banii pe care ii imprumutam sa-i ducem spre dezvoltare, spre investitii care sa ne creeze posibilitatea sa producem mai mult, ca sa putem da mai mult. E o cale sanatoasa pe care au urmat-o toate tarile din lume care au avut prosperitate", a precizat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.