Evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola a fost amanata, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, executorul judecatoresc si avocatul celui care revendica imobilul incheind un proces-verbal in acest sens.
Vadim Tudor, executorul judecatoresc Lucian Ezer si avocatul Marin Petre, care il reprezinta pe Nicolae Caranfil, cel care revendica sediul PRM, au incheiat, vineri, un proces-verbal prin care se suspenda executarea silita si evacuarea formatiunii politice din sediul din strada Emile Zola, pana la pronuntarea instantei, scrie MEDIAFAX.

Vadim Tudor, prin avocatii sai, a precizat in procesul-verbal ca, la adresa din Emile Zola, PRM nu detine niciun bun, dar in imobil functioneaza trei entitati: biroul europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, sediul editurii Speranta si redactia ziarului Tricolorul.

  • Instanta urmeaza sa decida daca se continua executarea silita, pentru ca PRM nu are niciun bun ci celelalte trei entitati, a precizat avocatul Marin Petre.

Judecatoria Sectorului 1 a respins solicitarea de suspendare provizorie a executarii silite, iar PRM urmeaza sa atace aceasta decizie la Tribunalul Municipiului Bucuresti, se mai precizeaza in procesul-verbal. Dupa semnarea procesului-verbal si dupa ce executorul judecatoresc a plecat din sediul PRM, Vadim Tudor a declarat: "Am repurtat o noua victorie in fata mafiei imobiliare". "Eu nu voi pleca de aici, tineretul PRM este dispus sa se lege cu lanturi", a afirmat Vadim Tudor.
  • Vadim il acuza pe presedintele Traian Basescu ca incearca sa scoata PRM din sediu si sa-l destructureze

In cursul diminetii, pe cladire a fost afisat un banner cu mesajul "Tovarase Ceausescu, fa-i chemare lui Basescu", textul fiind incadrat de doua cruci negre si de portretele lui Nicolae Ceausescu si Traian Basescu. De asemenea, de grilajul balconului cladirii au fost spanzurate doua manechine, de care au fost lipite fotografii cu Traian Basescu si Elena Udrea. De manechine sunt lipite hartii pe care sunt scrise numele "Traian Basescu" si "Elena Udrea".

Reprezentantul PRM Marius Marinescu, aflat printre cei prezenti in fata sediului formatiunii, a discutat cu un grup de politisti sositi la fata locului. Ulterior, acesta a spus ca politistii au cerut ca situatia sa ramana calma.

La inceputul lunii martie 2010, Regia Protocolului de Stat a notificat Partidul Romania Mare ca sediul formatiunii, de pe strada Emile Zola din Bucuresti, urmeaza sa fie retrocedat proprietarului, fiul arhitectului Gheorghe Caranfil, atribuirea unui nou sediu urmand sa fie luata in considerare numai dupa ce PRM isi achita debitele.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, pe 19 noiembrie, ca partidul a primit ordin de evacuare in urma unei hotarari a Judecatoriei Sectorului 1 prin care s-a incuviintat executarea silita a PRM, el precizand insa ca formatiunea sa nu va parasi imobilul din strada Emile Zola nr. 2.

Citeste si:
Fostul senator PRM Nicolae Iorga a murit
Fostul senator PRM Nicolae...

Vadim Tudor a explicat ca, desi in cazul cererii de retrocedare a imobilului din Emile Zola nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, Judecatoria Sectorului 1 a incuviintat executarea silita a PRM si, implicit, evacuarea din sediu.

Potrivit liderului PRM, executorul judecatoresc Lucian Ezer, care a fost imputernicit de cel care revendica imobilul, Caranfil Andrew George, sa puna in aplicare titlul executoriu si sa realizeze evacuarea, s-a prezentat la sediul central al partidului in data de 16 noiembrie.

Conducerea PRM a fost informata anterior atribuirii spatiului ca pentru imobilul din strada Emile Zola exista o cerere de revendicare, iar in contractul de inchiriere este prevazut ca beneficiarul sa elibereze cladirea fara a cere dezdaunare la orice data la care va fi notificat, sustine RA-APPS.

Citeste si:
Fiicele si sotia lui Vadim Tudor, audiate de politisti
Fiicele si sotia lui Vadim...

"In ceea ce priveste situatia imobilului din strada Emile Zola nr. 2, actualul sediu al Partidului Romania Mare, subliniem faptul ca, anterior atribuirii spatiului incepand cu 1 ianuarie 2008, conducerea partidului a fost informata ca exista o cerere de revendicare formulata in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 si, in consecinta, in contractul de inchiriere semnat de ambele parti este specificat faptul ca «la orice data la care regia va notifica chiriasul pentru eliberarea spatiilor sau in situatia in care imobilul va fi retrocedat proprietarilor in baza unor legi speciale sau a unor hotarari judecatoresti, contractul se considera reziliat de plin drept, fara interventia instantei de judecata (pact comisoriu de gradul 4), iar beneficiarul va elibera spatiile in termenul stabilit si fara a cere dezdaunare»", transmite Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care administreaza cladirea.

Citeste si:
Zelenski, după evacuarea soldaților din Azovstal: ”O zi grea”
Zelenski, după evacuarea...

Regia informeaza totodata ca, la 3 martie 2010, a informat Partidul Romania Mare ca acest imobil a fost restituit proprietarilor, in baza unei decizii de restituire.

RA-APPS precizeaza totodata ca s-a adresat instantei in vederea recuperarii debitelor, avand in vedere faptul ca Partidul Romania Mare inregistreaza datorii pentru toate spatiile atribuite. Astfel, pentru spatiul atribuit in strada Ion Campineanu nr. 20 sunt indicate sume pentru chirie (53.570 lei pentru intervalul 31 mai 2006-15 octombrie 2009), pentru servicii (70.571 lei pentru 31 mai 2006-30 septembrie 2009), utilitati (13.661 lei pentru 21 noiembrie 2007-8 octombrie 2009) si penalizari de 21.008 lei (pentru perioada 25 martie 2008-24 septembrie 2010).

Pentru spatiul atribuit in strada Emile Zolla nr. 2, sumele indicate sunt de 139.729 lei la chirie (pentru perioada 15 aprilie 2009-16 martie 1010) si 5.196 lei la utilitati (30 iulie 2009-26 octombrie 2009), cu penalizari de 140.841 lei pentru intervalul 30 decembrie 2008-16 martie 2010.

Citeste si:
Conducerea militară rusă a cerut evacuare oraşelor din estul Ucrainei
Conducerea militară rusă a...

Pentru spatiul atribuit in strada Clemenceau nr. 9B, sunt indicate sume de chirie (37.154 lei) si utilitati (997,94 lei), cu penalizari de 97.413 lei pentru intervalul 30 decembrie 2008-16 martie 2010.

Situatia sediului PRM din strada Emile Zola a reprezentat unul dintre motivele invocate pentru excluderea din partid a lui Lucian Bolcas, acuzat ca nu a aparat corect interesele partidului in disputa pentru pastrarea vilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.