"Politicienii au facut ce i-a dus capul. Singurul lucru la care i-a dus capul a fost sa dubleze salariile, pensiile, sa inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale. Atat i-a dus capul pe politicienii romani in timp de crestere exploziva, este adevarat, artificiala. Eh, s-a dezumflat", a declarat Traian Basescu.

Basescu: "Fac un ultim apel la politicieni, la anul va fi prea tarziu!"

"Am ramas numai cu ce am construit corect - cu Dacia, cu Nokia, cu o industrie care s-a restructurat, a devenit performanta, dar care produce prea putin fata de cat vrem noi, ceilalti 22 de milioane, sa castigam. Ne-am obisnuit sa traim din efectele exagerarilor capitalismului, din speculatii si mai putin din munca"
, a adaugat acesta, relateaza MEDIAFAX.

"Uitati-va numai in Parlament. In doua luni am avut trei legi venite una dupa alta si mai vine una acum. Ba ca reduc TVA, cand n-ai bani sa platesti profesorii si medicii, ba ca ieri au votat prin Senat reducerea cotei unice de la 16% la 10%, cand nu ai bani de pensii, trebuie sa iei bani din bugetul de stat sa dai la pensii, ba ca nu stiu ce scutiri vor pentru fabricute de bere - m-am trezit cu legea la promulgare. Deci, atat ne duce capul. Interesul personal este deasupra interesului general in clasa noastra politica", a conchis Basescu.

Traian Basescu a afirmat ca necesitatea modernizarii statului nu a fost atat de stringenta pana cand Romania nu s-a lovit de efectele crizei, pentru ca nu se vedea din cauza a doua lucruri: consum excesiv fata de propriile posibilitati si boom-ul imobiliar.


Basescu: Tot mai des ni se pune eticheta "aceasta tara nu poate fi reformata"

Traian Basescu considera ca reforma statului e complicata pentru ca toti s-au obisnuit sa minta continuu.

"O bursa, fie ea si Bursa de Valori Bucuresti, un sistem bancar, fie el si sistemul bancar din Romania, nu pot fi performante fara un stat performant. Cand ele evolueaza intr-un mediu neprietenos (...), ele nu au cum sa straluceasca, nu au cum sa fie piloni de performanta financiara si economica", a afirmat Traian Basescu, la ceremonia de marcare a 15 de activitate a Bursei de Valori Bucuresti, organizata la BNR.

"Dupa intrarea in UE am putut vedea si simti ce inseamna statul nereformat, statul neperformant. Daca pentru constructia initiala, oamenii politici nu sunt atat de vinovati, pentru ca nu au stiut, acum, cand stiu dinferenta dintre statul performant si statul neperformant, devin vinovati", a subliniat seful statului, conform MEDIAFAX.

Citeste si:
BVB raporteaza noi maxime pentru primul trimestru
BVB raporteaza noi maxime...

Acesta a sustinut ca trebuie facute "lucruri simple de ineteles, dar dificile in asumare si implementare".

"Nu putem avea speranta evolutiei favorabile pentru fiecare roman, daca nu incercam sa devenim performanti. (...) In lipsa reformarii statului, nu facem decat sa-i condamnam pe romani",
a adaugat presedintele.

Traian Basescu a spus si ca astazi este "vinovat" cel care spune "aceste adevaruri", "cel care cere reforma". El a precizat ca, daca omul politic nu trece pragul lasitatii de a infrunta realitatea, Romania va fi condamnata.

Presedintele a avertizat ca zi de zi Romaniei i se pune eticheta "aceasta tara nu poate fi reformata", eticheta care "se aude tot mai des".

"Standardul pe care ni-l autocream acum nu va fi atractiv decat pentru speculatori"
, a atras atentia Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care a fost...
Traian Băsescu a cerut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.