Presedintele Traian Basescu a declarat joi la BNR ca lanseaza un "mesaj de ultim apel" catre politicieni, pentru ca anul viitor "s-ar putea sa fie prea tarziu". Mesajul are doar doua cuvinte: "Fiti responsabili!".

"Lansez un mesaj catre politicieni, un mesaj de ultim apel, pentru ca la anul s-ar putea sa fie prea tarziu: fiti responsabili. Nu mai putem cheltui excesiv, cat am cheluit pe vremea de bum imobiliar si de consum exagerat", a spus seful statului, relateaza MEDIAFAX.

Acesta a sustinut ca exista un singur drum corect, cel al dezvoltarii prin investitii.

  • "Romanii sunt mintiti zilnic, domnisoare cu ochii cat cepele vorbesc de banisorii oamenilor"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca romanii sunt mintiti zilnic de "domnisoare rujate, cu ochii cat cepele" spunand cum se reduc salariile si trebuie salvati "banisorii" oamenilor. Seful statului a precizat ca acestia sunt bani pe care Romania nu ii produce si nu ii poate plati.

"Romanii sunt pacaliti zilnici, sunt mintiti. O sa vedeti fete rujate, cu ochii cat cepele: «se reduc salariile, sa le aducem banii, banisorii lor». Banisorii acestor oameni sunt bani pe care nu-i producem, ii imprumutam pentru a-i plati. Nu putem sa ne lasam pacaliti la nesfarsit de iluzii. Atunci, avem obligatia sa ne optimizam costurile in sistemul sanitar, unde a crescut alocarea in ultimii 10 ani de cel putin 4-5 ori. Rezultatul: datorita proastei gestionari, un sistem de sanatate mai slab decat acum 10 ani, mai putin performant"
, a afirmat Basescu.


  • "Romanii trebuie sa se obisnuiasca sa munceasca bine ca sa traiasca bine si sa traiasca mai putin bine daca muncesc mai putin bine"

Traian Basescu a adaugat ca a vazut ambele forme ale legii educatiei, iar in opinia sa, Guvernul este absolut indreptatit in incercarea de a-si promova legea care aduce intr-adevar reforma in sistem, mentionand faptul ca nu in limba in care studiaza minoritarii sta esenta proiectului:

"Nu in limba in care invata copiii minoritari sta chintesenta legii, ci in pervertirea, in schimbarea, in intoarcerea actualului sistem de educatie, care nu face decat sa impinga generatie dupa generatie sa memoreze, la un sistem de educatie care sa creeze tinerilor competente, pentru ca de asta avem nevoie in economie. Sa vad ce e in subsolul Argentinei, doar intru pe calculator, scriu pe Google «Argentina» si vad si cate tone de carbune sau de papadii se colecteaza pe zi. Nu am nevoie sa mai memorez asta, avem nevoie de competente"
, a declarat Traian Basescu.
Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

  • Basescu: Il asigur pe premier ca are toata sustinerea presedintelui

Tot astazi, la BNR, Presedintele Traian Basescu a declarat ca Guvernul trebuie sa preseze pentru modernizare, oricare ar fi costurile politice, seful statului asigurandu-l pe premier ca are toata sustinerea sa.

"Avem un guvern care trebuie sa preseze pentru modernizare, oricare ar fi costurile politice si il asigur pe premier ca are toata sustinerea presedintelui", a spus Basescu.


Citeste si: Guvernul "taie in carne vie" in 2011

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.