Decizia Curtii Constitutionale presupune ca procedura angajarii raspunderii trebuie continuata, iar intr-un termen scurt va exista o lege a educatiei care va reforma sistemul. Coalitia trebuie insa sa treaca si testul din Parlament, a declarat miercuri liderul UDMR, Marko Bela.

"A fost si un test al Coalitiei, bineinteles, si va fi un test al Coalitiei si in Parlament, la votul motiunii de cenzura, dar sunt convins ca va trece si acest test", a adaugat liderul UMDR, relateaza MEDIAFAX.

  • Boc:Guvernul continua angajarea raspunderii pe educatie, Geoana inlocuit la Senat daca boicoteaza
Guvernul va continua procedura angajarii raspunderii pentru legea educatiei, Parlamentul fiind obligat sa stabileasca data motiunii de cenzura, iar pentru Mircea Geoana se va solicita oficial inlocuirea de la conducerea Senatului daca mai boicoteaza procedura, a declarat premierul Emil Boc.

Acesta a apreciat ca decizia Curtii Constitutionale in cazul legii educatiei este clara, explicita si trebuie respectata, presupunand practic ca procedura angajarii raspunderii Guvernului continua, iar motiunea de cenzura trebuie prezentata, dezbatuta si votata de Parlament.

Premierul a insistat asupra faptului ca Parlamentul este obligat sa stabileasca datele de prezentare si votare a motiunii de cenzura si a avertizat ca se va solicita schimbarea lui Mircea Geoana din postul de presedinte al Senatului daca acesta mai continua sa "boicoteze" procedura angajarii raspunderii.

Curtea Constitutionala (CC) a decis astazi ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Executiv si Parlament, ca urmare a refuzului parlamentarilor de a dezbate motiunea de cenzura inaintata, dupa ce Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea educatiei, spun surse oficiale.

  • CC a admis cererea Executivului, spun surse oficiale

Guvernul a transmis, data de 15 noiembrie, Curtii Constitutionale, o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Executiv si Parlament, aratand ca acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura, depusa ca urmare a angajarii raspunderii.

Astfel, potrivit Curtii, exista conflict juridic intre Guvern si Parlament, iar asumarea Legii educatiei este constitutionala
.
Citeste si:
Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la...
Cultele religioase cer ca...

Citeste si: [VIDEO] Legea Educatiei: Invatamant obligatoriu de 11 clase?

Legea educatiei, dezbatuta lunea viitoare in Senat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.