Legea educatiei in forma adoptata de Comisia de invatamant va fi discutata de plenul Senatului lunea viitoare, a decis, marti, Biroul Permanent, liderii grupurilor parlamentare fiind de acord ca luni sa nu se faca declaratii politice.
Biroul Permanent a decis ca Legea educatiei in forma adoptata de comisia de invatamant a Senatului sa intre in dezbaterea plenului lunea viitoare, scrie MEDIAFAX.

Surse din conducerea Senatului au declarat ca, la Biroul Permanent, liderii grupurilor parlamentare au cazut de acord ca la sedinta plenului de lunea viitoare, care va incepe la 15.00, sa nu se mai faca si declaratii politice, urmand sa se intre direct in ordinea de zi.

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca raportul intocmit la proiectul Legii educatiei nationale sa fie returnat Comisiei de invatamant, urmand ca membrii acesteia sa reia discutiile la articolele adoptate in cursul zilelor de vineri, sambata si duminica.


Presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Mihail Hardau, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, ca nu va convoca in sedinta aceasta Comisie pentru finalizarea raportului la proiectul Legii educatiei nationale inainte de pronuntarea deciziei Curtii Constitutionale, care este asteptata pentru miercuri.

Comisia de invatamant a Senatului a adoptat din nou, marti dimineata, in prezenta doar a parlamentarilor opozitiei, raportul asupra Legii educatiei, mentinand aceleasi articole cuprinse in raportul respins luni de Biroul Permanent.

In aceste conditii, raportul adoptat marti dimineata este identic cu cel depus anterior la Biroul Permanent, comisia mentinand eliminarea prevederii care dadea posibilitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor, in invatamantul gimnazial si liceal.

Raportul mentine si invatamantul obligatoriu de unsprezece clase, incluzand un an de grupa pregatitoare la gradinita, cu ciclurile primar si gimnazial de cate patru ani.

Un alt amendament interzice, in universitatile de stat, detinerea functiilor de conducere, in aceleasi organisme sau in organisme aflate in relatii directe de subordonare, in acelasi timp, de catre soti, rude si afini de gradul trei inclusiv.

Citeste si:
Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la...
Cultele religioase cer ca...

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, marti, ca raportul intocmit de opozitie la Legea educatiei "demoleaza toata ideea de reforma", iar senatorii PSD si PNL din Comisia de invatamant, in incercarea de a se razbuna pe UDMR, s-au razbunat, de fapt, pe copiii apartinand minoritatilor nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.