Guvernul nu va mai discuta proiectul legii salarizarii in sedinta de luni, ci intr-o noua reuniune programata pentru miercuri, deoarece nu a fost inca primit avizul Consiliului Economic si Social (CES), a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

In sedinta de guvern de luni va fi discutat doar proiectul rectificarii bugetare

Executivul a anuntat la finalul sedintei de saptamana trecuta ca a discutat, in prima lectura, proiectul legii cadru privind salarizarea unitara a personalului din sistemul bugetar si proiectul legii de aplicare a acesteia in anul 2011, urmand ca formele finale ale actelor normative sa fie adoptate luni, 22 noiembrie, dupa consultari cu Fondul Monetar International, iar ulterior sa fie trimise spre Parlament, in procedura de angajare a raspunderii, relateaza MEDIAFAX.

Proiectul legii salarizarii, pentru care nu s-a ajuns inca la un acord cu sindicatele, a fost transmis si Consiliului Economic si Social.
Premierul Emil Boc anunta, la inceputul saptamanii trecutea, ca proiectul Legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului.

Surse parlamentare au declarat ca premierul Emil Boc le-a prezentat parlamentarilor coalitiei, pe 17 noiembrie, variante privind Legea salarizarii unitare, aratand ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei.

Potrivit surselor citate, in varianta prezentata de Boc se arata ca in 2011 vor fi cresteri de pana la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul prezent al salariilor.

Citeste si: Salariile cresc, dar raman cu 13,75% mai mici fata de iunie

Aplicarea legii salarizarii, amanata pentru 2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.