Curtea Constitutionala (CC) a decis ca sunt constitutionale modificarile aduse Regulamentului Camerei Deputatilor privind constituirea grupului independentilor, fiind respinsa sesizarea celor 75 de parlamentari.
Curtea a stabilit ca cele doua modificari aduse Regulamentului nu incalca prevederile constitutionale, transmite MEDIAFAX.

"In sedinta din data de 17 noiembrie 2010, Curtea Constitutionala a luat in dezbatere sesizarile de neconstitutionalitate cu privire la Hotararea Camerei Deputatilor nr.26/2010 privind modificarea si completarea art.12 din Regulamentul Camerei Deputatilor si a Hotararii Camerei Deputatilor nr.27/2010 privind modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, formulate in temeiul art.146 lit.c) din Constitutie, de un numar de 75 de deputati, apartinand Grupului parlamentar al Aliantei Politice PSD+PC si, respectiv, de un numar de 52 de deputati apartinand Grupului parlamentar PNL.

In urma deliberarii Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca prevederile art.12, art.20 alin.(3), art.23 alin.(1) si (2), art.37 partea introductiva, art.38 alin.(1), art. 41 alin.(1), art.43 alin.(1) si art.44 din Regulamentul Camerei Deputatilor, astfel cum au fost modificate prin Hotararile nr.26 si nr.27 din 5 octombrie 2010 ale Camerei Deputatilor, nu contravin dispozitiilor constitutionale", se arata in comunicatul de presa al CC.

Intreaga argumentatie retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Camerei Deputatilor.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a inregistrat la Curtea Constitutionala o sesizare privind doua hotarari adoptate de acest for legislativ prin care se modifica Regulamentul de functionare, anunta liderul grupului, Calin Popescu Tariceanu.

El preciza ca, prin hotararile respective, actuala majoritate, formata din PDL si UDMR, modifica Regulamentul Camerei Deputatilor in sensul statuarii unui grup parlamentar al "asa-zisilor" parlamentari independenti, care are aceleasi drepturi cu grupurile parlamentare ale partidelor care au participat la alegeri.

Citeste si:
CCR: Legea pensiilor speciale, parțial neconstituțională. A fost...
CCR: Legea pensiilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.