Primul-ministru doreste sa aiba o consultare cu Parlamentul pentru a stabili pasii de urmat in cazul legii educatiei, in conditiile in care decizia Curtii Constitutionale nu presupune ca acest act normativ ar fi neconstitutional, a declarat purtatorul de cuvant, Ioana Muntean.

Oficialul guvernamental a aratat ca decizia Curtii nu inseamna ca proiectul legii educatiei este neconstitutional, ci solutioneaza un conflict juridic intre Parlament si Guvern.

"Deciziile Curtii sunt obligatorii, le respectam si asteptam motivarea. Pana atunci, procedura angajarii raspunderii este oprita", a spus Ioana Muntean, transmite MEDIAFAX.

Liderul UDMR, Marko Bela, s-a declarat profund dezamagit de decizia CCR si a spus ca “doar pentru ca CCR a hotarat ca legea este neconstitutionala, nu inseamna ca aceasta nu este buna”. Acesta a anuntat ca guvernul va continua demersurile pentru impunerea acestei legi. [Asumarea pe legea educatiei, neconstitutionala]

  • UDMR ameninta

UDMR poate lua in calcul iesirea de la guvernare daca se constata ca actuala coalitie nu mai functioneaza ori daca partenerii de guvernare afirma ca anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educatiei, nu mai sunt valabile, a declarat liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

El a precizat ca in acest moment nu se pune problema unei decizii privind iesirea de la guvernare, dar ca a convocat Consiliul Permanent al UDMR si va discuta si cu presedintii organizatiilor teritoriale pentru a analiza situatia, transmite MEDIAFAX.

"Intrebarea nu este daca iesim sau nu de la guvernare, ci daca este posibil sa se mearga mai departe cu legea educatiei si cu largirea drepturilor minoritatilor si daca aceasta coalitie reuseste sa reafirme si intareasca solidaritatea si coeziunea", a spus Marko.
Intrebat de jurnalisti care ar fi insa motivele care ar putea determina UDMR sa iasa de la guvernare, liderul formatiunii a raspuns ca aceasta varianta poata fi luata in calcul daca se constata ca actuala coalitie nu mai functioneaza ori daca partenerii de guvernare afirma ca anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educatiei, nu mai sunt valabile.

Citeste si:
Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la...
Cultele religioase cer ca...

Curtea Constitutionala a constatat, miercuri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii Legii educatiei din Senat, de catre Executiv. [Ponta, multumit de decizia CCR: Motiunea de cenzura pica]

Adio UDMR: PNL vrea desfiintarea minoritatilor din Parlament


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.