Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca judecatorii Curtii Constitutionale nu puteau da alt verdict la sesizarea privind Legea educatiei fara sa ridice un semn de intrebare asupra independentei lor si ca, in urma deciziei luate, Senatul poate adopta o lege "serioasa".

Ponta a declarat, pentru MEDIAFAX, ca decizia Curtii Constitutionale de a admite sesizarea cu privire la existenta unui conflict intre Parlament si Guvern in cazul angajarii raspunderii pe Legea educatiei este una "normala", intrucat a dovedit consecventa cu decizia similara luata anul trecut.

"Curtea Constitutionala nu putea lua alta decizie decat cea pe care a luat-o si anul trecut, cand s-a judecat aceeasi speta, pe aceeasi lege si pentru acelasi Guvern. Daca si-ar fi schimbat decizia, atunci s-ar fi ridicat un semn de intrebare daca mai exista o institutie independenta politic", a afirmat el.

Ponta a spus ca, in conditiile deciziei Curtii Constitutionale, Senatul poate adopta o Lege a educatiei asumata si de opozitie si care sa poata ramana in vigoare mai multi ani, indiferent de schimbarea puterii.

Presedintele PSD a spus ca Legea educatiei poate fi finalizata saptamana viitoare de Comisia de invatamant a Senatului si apoi votata de plen.

"Putem avea astfel o lege a educatiei serioasa, fara prostiile domnilor Boc si Funeriu, o lege pe care sa ne-o asumam si noi si nu una pe care, asa cum am anuntat ca va fi cazul pentru textul asumat de Guvern, s-o abrogam imediat ce vom veni la guvernare. Decizia CC arata ca graba Guvernului in a-si asuma raspunderea nu era cu nimic justificata decat de incompetenta lui Boc. Ma intreb cate prostii mai trebuie sa faca Guvernul Boc pana sa isi dea seama cat este de incompentent", a declarat Ponta.

Astfel, motiunea de cenzura , formulata de PNL si PSD pe educatie pica, opozitia retragand documentul din Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.