Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca trebuie sa continue reducerea de personal din sistemul public. Potrivit acestuia, pana in august s-au redus 27.000 de salariati.

"Trebuie sa continue reducerea de personal, pentru ca nu mai putem plati pe salarii 43 de miliarde de lei, ci doar 39", a spus presedintele la Pro TV, intrebat daca vor continua concedierile in sistemul bugetar si in administratie.

"Pana acum s-au redus 27.000 de salariati. Pana la 70.000 mai este, dar aceasta era situatia in august. Sa vedem cum evolueaza in urmatoarele luni. Sper ca Guvernul sa mentina viteza de reducere a personalului", a adaugat acesta, potrivit MEDIAFAX.

  • Intalnire intre Boc si Basescu la Cotroceni

Premierul Boc a fost convocat duminica la o intalnire pentru a discuta problema angajatilor din Finante. Boc a ajuns la Cotroceni in jurul orei 12.00, neinsotit de coloana oficiala si a plecat inainte de ora 16.00. La aceasta intalnire presa nu a avut acces.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca se va intalni cu premierul pentru discutii legate de situatia de la Ministerul Finantelor, opinand ca Garda Financiara, care are sarcina de a urmari acte criminale, ar trebui mutata la Ministerul de Interne, relateaza MEDIAFAX.

"Miscarea de la Ministerul Finantelor mi-a atras atentia asupra unui lucru care trebuie discutat. Va pot spune ca azi am o intalnire cu premierul pentru discutii pe aceasta tema. Spre exemplu, 30 oameni. Vin si ma intreb: ce cauta Garda Financiara la Ministerul de Finante, cand ea are, in principal, sarcina sa urmareasca acte criminale, deci actiuni penale. Trebuie mutata probabil la Ministerul de Interne. De ce stam cu recuperarea creantelor catre stat la un sistem ancrasat si de multe ori corupt? De ce nu dam la executorii judecatoresti recuperarea creantelor", a declarat Traian Basescu.

Acesta a precizat ca se gandeste la executori judecatoresti si firme private autorizate.

"Unui executor judecatoresc ii spui: ai 10% din recuperari. Va asigur ca va fi mult mai eficient", a conchis seful statului.

Citeste si:
Orban, despre declarația ministrului Finanțelor privind salariul...
Orban, despre declarația...

  • Functionarii de la Finante nu au dreptul sa se revolte

Presedintele Traian Basescu a mai declarat ca fostul ministru al Finantelor Gheorghe Pogea i-a ascuns premierului existenta sistemului de acordare a stimulentelor, mentionand ca Emil Boc a aflat de acesta o data cu scandalul de la Finante.

In ceea ce priveste protestul spontan de la Finante, Basecu spune ca acestia nu au dreptul sa se revolte deoarece li s-a propus o grila de salarizare corecta, pe care au refuzat-o. "Oamenii aceia nu au dreptul sa se revolte pentru ca au fost doi ministri ai Finantelor, Remes si Vladescu, care s-au intalnit cu capii finantelor si cu sindicatele si i-a intrebat nu vreti sa treceti pe o grila corecta de salarizare si sa renuntam la sistemul de stimulente care nu se stie cat va mai merge?. Iar raspunsul sindicatelor, raspunsul capilor finantelor din teritoriu si de la minister a fost: Nu, mentinem sistemul clientelar. Acest sistem de stimulente ii face dependenti de fiecare director, directoras, si sef de serviciu pe subordonati", a afirmat seful statului, potrivit Realitatea.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Lista lui Basescu pentru Presedintia Romaniei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.