Curtea Constitutionala (CC) a amanat, miercuri, pentru 6 octombrie, solutionarea sesizarilor PNL si PSD privind neconstitutionalitatea Legii sistemului unitar de pensii publice.

PNL a depus, in 23 septembrie, la Curtea Constitutionala sesizarea privind Legea sistemului unitar de pensii publice, a anuntat viceliderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu.

PNL sustine, in sesizarea depusa la Curtea Constitutionala, ca in adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ incalca principiul neretroactivitatii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent si la pensie, acte internationale in materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei si a meseriei sau ocupatiei, jurisprudenta Curtii Constitutionale. De asemenea, PNL reclama aplicarea gresita a art. 16 din Constitutie la egalizarea varstei de pensionare pentru femei si barbati, precum si ignorarea avizului Consiliului Legislativ, transmite MEDIAFAX.

PSD a anexat sesizarii de neconstitutionalitate si plangerea penala pe care a depus-o la Parchetul de pe langa ICCJ impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a secretarului Sever Voinescu, pe care ii acuza de abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Social-democratii mai arata, in sesizarea inaintata CC, ca Legea privind sistemul unitar de pensii incalca prevederile art. 1 alin (5) din Constitutie, afirmand ca, la momentul adoptarii acesteia, erau in vigoare o serie de acte normative cu continut similar, respectiv Legea 19/2000, Legea 119/2010.

Scandalul din Parlament continua: Legea pensiilor, atacata de PNL si PSD la CCR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.