Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca nu crede ca Sorin Ovidiu Vintu ar trebui eliberat din arest preventiv, ci presedintele Traian Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula cu acesta.

Intrebat cum comenteaza arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, Ponta a raspuns: "Strict juridic, nu comentez, pentru ca nu stiu ce este in acel dosar, in afara de ceea ce citesc in presa. Strict politic, daca ma intrebati pe mine, nu cred ca domnul Vintu ar trebui eliberat, cred ca domnul Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula cu domnul Vintu. Au foarte multe lucruri sa isi spuna, se cunosc de foarte mult timp si cred ca pentru Romania va fi o perioada buna de timp in care cei doi vor sta impreuna si noi am putea sa scoatem Romania din criza", transmite MEDIAFAX.

Contestatia lui Sorin Ovidiu Vintu privind arestarea sa se va judeca, miercuri, de catre Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca omul de afaceri va fi in continuare cercetat in arest sau in stare de libertate.

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat, in noaptea de 9 spre 10 septembrie, alaturi de aghiotantul sau, Alexandru Stoian, si de omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, Tribunalul Bucuresti emitand mandate, pentru 29 de zile, sub acuzatiile de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la aceasta infractiune. Concret, cei trei l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa - condamnat, in lipsa, la 15 ani de detentie, pentru pagubirea a 300.000 de investitori FNI - sa fuga din tara, in anul 2000, si sa se ascunda de autoritatile romane judiciare. Popa a fost prins in 2 decembrie 2009, la Jakarta (Indonezia).

Cititi si: De ce a fost arestat Sorin Ovidiu Vintu?

Stenogramele Vintu - Popa: Cum l-a intretinut in Indonezia

Stenograma II: Vintu catre Popa: "Golanas mic, hai, te saruta Sorin"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.