Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de pensionare a judecatorul Florin Costiniu, fostul sef al Sectie civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care este judecat pentru coruptie, alaturi de senatorul Catalin Voicu.

In 22 aprilie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de cererea de pensionare a lui Florin Costiniu, suspendat din functia de judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie la inceputul anchetei, trimitand solicitarea Presedintiei pentru emiterea decretului de retragere din magistratura, transmite Mediafax.

Instanta suprema reia dezbaterile, vineri, in procesul Florin Costiniu in care alaturi de Catalin Voicu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu este judecat pentru coruptie.

In 13 iulie, au fost deferiti justitiei Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a instantei supreme, pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, precum si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.

Costiniu, Casuneanu si Locic au stat in arest timp de trei zile, un complet de judecata apreciind insa ca acestia pot fi cercetati in libertate.

Decizia de arestare a lui Florin Costiniu a constituit o premiera pentru sistemul judiciar romanesc. S-a inregistrat astfel prima masura preventiva de acest gen fata de un judecator de la cea mai inalta instanta din Romania, respectiv Inalta Curte de Casatei si Justitie.

Cititi mai multe despre acest caz:

Locic, Costiniu si Casuneanu nu au voie sa paraseasca tara
Voicu si "prietenii", trimisi in judecata
Premiera in justita romana: Un judecator, "trimis dupa gratii" de CSM


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.