Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a declarat, in noaptea de miercuri spre joi, la un post local de televiziune, ca in timpul detentiei a avut momente cand si-a dorit sa nu se mai trezeasca dimineata intrucat ar fi scutit familia de povara drumurilor la penitenciar si pe el de umilinta.

Antonie Solomon a afirmat ca in zilele urmatoare va face mai multe analize medicale, pentru a sti cum l-au afectat cele sase luni de arest preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au fost momente in care nu imi mai doream sa ma trezesc dimineata. Sa mor, sa uit de tot. Scuteam si familia mea de aceasta povara a deplasarilor catre penitenciarele din Colibasi si Galati, drumuri aglomerate, iar pe mine de multa umilinta. Vreau sa fac niste analize sa vad cum am trecut peste aceste sase luni de arest. Dumnezeu mi-a tinut mintea intreaga. Au trecut toate si sa vedem ce hotarare voi lua in termen de cateva zile, sa ma gandesc bine", a declarat primarul suspendat al Craiovei, in noaptea de miercuri spre joi, la postul local de televiziune GTV.

El a afirmat ca in cele doua locuri de detentie in care a stat timp de sase luni, Penitenciarul din Colibasi si cel de la Galati, s-a bucurat de "respectul" colegilor de celula.

"Am fost respectat in ambele penitenciare din Colibasi si Galati de detinuti. Nu am fost un privilegiat, nu am stat la protejati. Am acceptat de la inceput celula cu foarte multi detinuti. La Colibasi eram 18 detinuti, iar la Galati 12. Oamenii au recunoscut si acolo calitatile mele umane", a declarat Antonie Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei a mai spus ca din celula a dat audiente craiovenilor, de la care a primit mai multe scrisori decat atunci cand se afla in functie.

"Nu credeam ca am atata impact asupra oamenilor din Craiova. Trebuia sa trec prin aceasta problema ca sa observ chestia asta. Nu am fost strain de ceea ce s-a intamplat in Craiova. Am primit scrisori ce nu am primit eu in primarie. Am dat practic audiente din penitenciar. Am raspuns mai greu, dar am transmis prin cei cu care am tinut legatura un raspuns indirect din partea mea", a mai spus Solomon.

Citeste si:
Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, trimis in judecata
Fostul primar al Craiovei,...

El afirma ca cele sase luni in care a stat in arest preventiv au reprezentat o "experienta fantastica".

"Sunt dator vandut craiovenilor. Mi-a prins fantastic aceasta experienta, chiar daca pretul platit a fost piperat, dar am trait si aceasta experienta. In penitenciar iata ca ajung uneori si oamenii buni, insa uneori necuratul este puternic si lucreaza prin oamenii rai", a mai spus Antonie Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon nu a mai ajuns, miercuri noapte, in fata Primariei Craiova, unde era asteptat de cateva zeci de sustinatori intrucat a fost obosit dupa "cele sase luni de arest preventiv" si dupa drumul lung, a declarat consilierul de imagine al edilului, Florin Lobda.

Antonie Solomon va fi eliberat

  • Vrea sa se intoarca la primarie
Intrebat de jurnalistii craioveni daca se gandeste sa se intoarca la Primarie, Antonie Solomon, care a iesit, joi, sa se plimbe pe strazile din centrul municipiului, a spus: “Ma gandesc. Hotararea pe care o voi lua va depinde de familia mea, de sotia mea, in primul rand, baiatul meu si, nu in ultimul rand, de craioveni. Daca am sa vad ca oamenii nu m-au uitat si ce am facut eu pentru acest municipiu, atunci trebuie sa continuu mandatul acesta. Mai tarziu, am imbatranit. Eu fac parte dintr-un partid. Sunt presedintele organizatiei municipale (PDL - n. r.), sunt prim-vicepresedinte la partid, daca nu, renunt la viata publica si ma retrag acasa, la ai mei”.
Citeste si:
Deputații ruși înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru...
Deputații ruși înăspresc...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.