Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon va fi eliberat din arest, dupa ce Curtea de Apel Galati a admis, miercuri, recursul facut de acesta la decizia din 1 septembrie a Tribunalului Galati, de mentinere a starii de arest in dosarul in care este acuzat de infractiuni de coruptie.

Decizia Curtii de Apel Galati este definitiva, transmite Mediafax.

"S-a admis recursul declarat de inculpatul Somonon Antonie impotriva incheierii de sedinta a Tribunalului din 1 septembrie si s-a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi municipiul Craiova decat cu acordul organului judiciar", a declarat Irina Popa, reprezentantul departamentului de comunicare al Curtii de Apel Galati.

Decizia Curtii de Apel nu mai poate fi atacata, astfel ca Antonie Solomon, care este incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, va fi pus in libertate in cursul zilei de miercuri.

Antonie Solomon formulase o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitand magistratilor galateni sa fie cercetat in libertate. Cererea acestuia a fost judecata in 1 septembrie, fiind respinsa. Decizia a fost atacata cu recurs de Solomon.

Solomon este inculpat in dosarul 6618/121/2010 avand ca obiect comiterea infractiunilor de coruptie, inregistrat la Tribunalul Galati, alaturi de Gheorghe Cornel Penescu, Dragos George Stancu si Gheorghita Pieca.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, in 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

In 10 martie, Solomon a fost suspendat din functia de primar, dupa ce prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul in acest sens.

Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.