Dupa ce ministrul apararii nationale, Teodor Atanasiu, a anuntat recent ca va propune prelungirea prezentei trupelor romanesti aflate in misiuni internationale, presedintele Traian Basescu a anuntat sambata, intr-un discurs tinut la Universitatea de Aparare Nationala, ca va sustine mentinerea trupelor romane din Irak si Afganistan.

Presedintele Traian Basescu a spus ca sustine propunerea reprezentantului guvernului de mentinere a trupelor romanesti pe fronturile din Irak si Afganistan. Seful statului a declarat ca este multumit de activitatea ofiterilor romani care deruleaza misiuni in strainatate si a adaugat ca mentinerea trupelor in Irak si Afganistan, sub mandat ONU, este un semn de seriozitate din partea Romaniei. "Ministrul Apararii a facut afirmatii in baza mandatului ONU sub care actioneaza trupele noastre in Afganistan si Irak si cred ca mentinerea prezentei sub mandat ONU nu este decat un semn de seriozitate", a spus presedintele.

In ceea ce priveste pregatirea trupelor, analistul militar Radu Tudor a atras atentia, in cadrul aceluiasi eveniment, ca desi gradul de instruire al militarilor romani este bun, Romania trebuie sa investeasca in dotarea lor cu echipamente performante pentru a consolida relatia cu partenerii din cadrul NATO. "Daca vrem in continuare sa jucam un rol important in cadrul Aliantei, trebuie sa cheltuim bani pentru inzestrarea armatei", a spus analistul militar.

Presedintele a fost prezent la ceremonia de deschidere a noului an universitar la Academia Militara, care de anul acesta a devenit Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". Traian Basescu a spus ca studentii "vor trebui sa conduca trupe, sa le asigure securitatea si capacitatea de lupta atat pe teritoriul national, cat si pe teatre de operatiuni din afara statului roman".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.