22 din cei 28 de membri ai Filialei Sector 1 a Partidului Democrat au fost numiti dupa alegeri in inalte functii

Multi s-au intrebat si se intreaba cine sunt oamenii pe care presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a sprijinit in campania electorala si alaturi de care, atat in plan politic, cat si in plan administrativ, a preluat astazi parghiile economice si legislative. "Gardianul" va prezinta cateva astfel de personaje care detin averi de zeci de miliarde de lei si au, multi dintre ei, afaceri in domeniile in care au fost numiti pe functii de conducere in statul roman. Nu este vorba despre prietenii de la Restaurantul Golden Blitz ai lui Traian Basescu, desi unii dintre ei au aceleasi naravuri si privilegii, nici despre afacerile de familie ale consilierului prezidential Elena Udrea, ci despre oameni necunoscuti, in majoritatea lor, opiniei publice.

Toti sunt membri ai organizatiei de Bucuresti a Partidului Democrat. Acestia au luptat pentru imaginea liderului lor de anul trecut, Traian Basescu, atat in campania electorala pentru alegerile locale, cat mai ales in lupta pe viata si pe moarte pentru castigarea puterii ca urmare a alegerilor generale si prezidentiale de la sfarsitul anului 2004. Drept recompensa, ei au primit, cum spuneam, functii-cheie in stat.

Evident, criteriul de selectie pentru demnitatile publice obtinute dupa alegeri nu a constat doar in truda din campania electorala, ci si in afacerile si averile acumulate de fiecare dintre aceste personaje in parte. In urma unui studiu aplicat asupra Organizatiei Sectorului 1 Bucuresti a Partidului Democrat, se poate observa ca 80 la suta din membrii importanti ai acesteia, prezentati pe site-ul organizatiei, detin functii-cheie in statul roman. Directionarea functiilor respective a fost facuta in urma unei selectii cat se poate de riguroase, in functie de specificul afacerilor pe care membrii PD sector 1 le-au derulat si inca le mai deruleaza.

Astfel, oameni de afaceri care se ocupa cu constructia de drumuri, autostrazi sau alte activitati conexe au primit functii in Ministerul Transporturilor sau in directii aflate in subordinea acestuia. Altii, care nu s-au multumit cu un post de ministru sau de secretar de stat, au ajuns in Parlamentul Romaniei. Toata lumea a fost satisfacuta si lupta acum pentru a-i oferi presedintelui controlul total asupra tuturor institutiilor statului.

Pestelui de la cap i se trage

Razvan Murgeanu. Presedintele Organizatiei PD Sector 1 Bucuresti a fost primarul interimar al Capitalei dupa preluarea mandatului de presedinte al Romaniei de catre Traian Basescu, iar azi este viceprimar al Primariei Municipiului Bucuresti. El a depus, pe site-ul oficial al Primariei, o declaratie de avere intocmita in zeflemea, considerand probabil ca nu e bine ca bucurestenii sa stie valoarea reala a averii sale. Astfel, el declara, ca mosteniri, doua terenuri, un apartament si tablouri (Corneliu Baba, Constantin Piliuta si D. Ghiata) fara a preciza insa, cum era normal si obligatoriu, valoarea acestora. Mai declara doua autoturisme, un VW din 1996 cumparat in 1999 (cand era director executiv in PMB) si un autoturism Volga fabricat in 1967 care nu apare in declaratia de avere data cu ocazia candidaturii din 2004 pentru Consiliul General al PMB.

La fel, el declara plasamente in trei fonduri de investitii private, a caror valoare nu este precizata, cum, de asemenea, nici cuantumul datoriilor pe care le are la banci nu este precizat. El a refuzat sa declare in clar chiar si veniturile salariale incasate anul trecut, singura precizare facuta de el fiind "conform fisei de calcul fiscale". Secretomania lui Murgeanu este nu numai o incalcare flagranta a legislatiei privind declararea averilor, ci si o sfidare la adresa cetateanului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.