Azi paguba este de 10 mii de euro, deci am marit-o la 200 de mii de euro pentru a forta acest departament sa se ocupe de marea coruptie". Macovei a aratat ca a exclus din competenta PNA agentii de politie, primarii, viceprimarii, notarii publici si executorii judecatoresti; de faptele de coruptie comise de unii dintre acestia se vor ocupa de acum inainte Parchetele obisnuite. Insa, toate infractiunile, indiferent de suma, comise impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene vor ramane in competenta fostului PNA.
Departamentul National Anticoruptie se va ocupa, de asemenea, de inselaciunile si evaziunea fiscala comise de marii "rechini", care produc prejudicii mai mari de un milion de euro, precum si de cei care iau mita mai mult de 10 mii de euro.
Chiar daca va fi transformat in departament al Parchetului General, PNA va ramane in aceeasi cladire, unde a facut investitii, iar dosarele sale vor fi preluate de noua structura. Ministrul Justitiei a explicat ca aceste schimbari au drept cauza decizia Curtii Constitutionale: "Nu era normal ca doua institutii sa se ocupe de fapte de coruptie - Parchetul General si PNA".