Cu ajutorul "avocatilor" sai, Nicolae Vacaroiu, Doru Ioan Taracila, Ioan Solcanu, Adrian Paunescu si, poate, in primul rand, Ion Iliescu, Iorgovan a scapat doar cu sanctiunea privind pierderea sprijinului politic al PSD.

Parintele Constitutiei, Antonie Iorgovan, si aliatii sai din PSD au invins din nou in lupta cu noua conducere a partidului. Cu ajutorul "avocatilor" sai, Nicolae Vacaroiu, Doru Ioan Taracila, Ioan Solcanu, Adrian Paunescu si, poate, in primul rand, Ion Iliescu, Iorgovan a scapat doar cu sanctiunea privind pierderea sprijinului politic al PSD. Decizia de miercuri a Biroului Permanent National a fost adusa, ieri, la cunostinta grupului PSD din Senat - care a dezbatut acest subiect mai bine de sase ore - si Comisiei de integritate, cele doua foruri urmand sa o puna in aplicare. Sustinatorii lui Iorgovan au argumentat ca aceasta decizie nu este tocmai potrivita in momentul in care PSD are nevoie si de experienta, si de logoreea lui Iorgovan in luptele care se duc la Senat pentru scaunul lui Vacaroiu.

Ion Iliescu a declarat ca Iorgovan trebuie pastrat pentru ca e specialistul numarul unu al partidului. Noua conducere a partidului s-a vazut nevoita sa se multumeasca doar cu sanctiunea retragerii sprijinului politic. "Este o pedeapsa mare, penultima inainte de excludere", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. Intrebat daca Iorgovan va fi exclus din PSD la urmatoarea abatere, liderul PSD si-a recunoscut infrangerea: "Daca va mai exista o noua abatere - si eu sper ca nu - vom analiza in functie de gravitatea faptei sale".

De cealalta parte, Iorgovan considera ca decizia BPN este "excesiva", motiv pentru care va face contestatie la forurile competente ale partidului. "A fost o stare de tensiune. Daca trecea noaptea, poate ca se lua o alta decizie", a spus Iorgovan. El a refuzat, din nou, sa retracteze cele spuse de la tribuna Senatului, dand vina pe jurnalistii care nu au inteles mesajul discursului sau, retinand doar exprimarea "metaforica" referitoare la "imbecilitatea" tezei avansate de Geoana privind parlamentul unicameral. Chiar si dupa decizia BPN, Iorgovan a calificat discutiile pe marginea acestei teze drept populiste, apreciind ca Romania nu are nevoie de un astfel de sistem.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.