Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, intr-un interviu, ca vrea sa reitereze mesajul ca ar putea incredinta opozitiei guvernarea in cazul in care aceasta prezinta un program credibil si in eventualitatea in care Guvernul pica la motiunea de cenzura.

"Orice solutie in interes national, nu in interes de partid, va fi cea pe care o sustin. De aceea, vin si consolidez ceea ce am spus, ca sa nu las loc la speculatii: daca opozitia vine cu un program mai credibil decat ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, in cazul in care o motiune de cenzura trece, sa le incredintez guvernarea", a declarat Traian Basescu, transmite MEDIAFAX.

Este pregatita Opozitia de guvernare?

Intrebat daca PDL, care este creditat cu 15% in sondajele de opinie mai poate guverna, seful statului a afirmat ca guvernarea "nu se face pe sondaje". "Guvernarea se asigura pe numar de voturi in Parlament, de parlamentari. Intre doua alegeri, acesta este criteriul. "sential pentru mine este sa existe stabilitate politica. Reiterez un apel pe care l-am facut la Opozitie: atentie la ce va doriti cu motiunea de cenzura, ca s-ar putea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare daca aveti un program corespunzator", a precizat Basescu. [Geoana: PSD trebuie sa-si asume urgent guvernarea]

El a mentionat ca, desi se misca foarte incet, actuala coalitie duce lucrurile intr-o directie buna, recunoscuta deja de FMI si de agentiile de rating.

"Eu nu pot, cu toata nemultumirea mea fata de lentoarea masurilor pe care le ia actualul Guvern, nu pot sa nu recunosc faptul ca sunt mult mai bune masurile luate de actualul Guvern decat propunerile domnului Ponta si ale domnului Antonescu", a mai aratat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.