Fostul lider al PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, la Craiova, ca PSD are obligatia de a-si asuma rapid "grija si riscul" guvernarii, apreciind ca acest lucru va presupune "sacrificii" de imagine si de natura politica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele Senatului a afirmat, la o intalnire cu primari si specialisti in agricultura din Oltenia si Muntenia, ca social-democratii trebuie sa isi asume guvernarea.

"Si eu fac parte dintre cei care spun ca avem obligatia sa ne asumam grija si riscul guvernarii pentru ca cine vine la guvernare in urmatorii ani de zile nu va avea o sarcina usoara, drumul va fi greu si anevoios", a afirmat Mircea Geoana.

El a apreciat ca actualul model de guvernare va duce Romania "din rau in mai rau", astfel ca este nevoie ca asumarea guvernarii de catre PSD sa se faca cat mai repede.

"Sacrificiile de imagine si de natura politica vor fi importante pentru cei care isi asuma o guvernare. Indraznesc sa spun ca avem obligatia sa ne asumam aceasta responsabilitate cat mai repede pentru ca doi ani si ceva de guvernare cum este astazi guvernata Romania si modelul de dezvoltare si risipa cumplita si hotia cumplita si generalizata vor duce Romania din rau in mai rau", a afirmat presedintele Senatului.

Geoana considera ca, inainte de a-si face socoteli privind procentele pe care le-ar putea obtine, social-democratii ar trebui sa se gandeasca la "interesul oamenilor".

"Stiu ca multa lume calculeaza ce procente o sa aiba PSD acum sau mai tarziu. Cred ca mai importanta decat procentele noastre de partid este viata oamenilor. Avem obligatia sa riscam pentru ca este un risc politic ca sa avem curajul sa demonstram ca suntem oameni de stat, ca suntem oameni care punem interesele oamenilor inaintea intereselor noastre de partid, iar recomandarea mea este s-o facem cat mai rapid", a afirmat Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.