Eventualele imprumuturi contractate de Romania in viitor vor fi utilizate doar pentru investitii si dezvoltare, iar banii destinati consumului vor fi asigurati din productie, a afirmat premierul Emil Boc.

"De munca din acesti ani se va profita ca tara in anii urmatori, cand vom avea un buget cu un deficit care sa poata fi sustinut, sa putem avea bani pentru ceea ce consumam din ceea ce producem, iar eventualele imprumuturi pe care aceasta tara le va avea in vedere in viitor sa fie considerate doar pentru partea de dezvoltare, pentru partea de investitii", a spus Boc, prezent la ceremonia de semnare de catre reprezentantii Ministerului Economiei a unor contracte de finantare pentru IMM.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat pentru MEDIAFAX, ca discutiile pentru un nou parteneriat cu FMI si Comisia Europeana ar putea incepe la umatoarea misiune de evaluare a acordului actual, in luna octombrie.

Ulterior, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca Guvernul nu ia in calcul la acest moment incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International, dar nici nu exclude o astfel de varianta, nevoia unui nou acord urmand sa fie analizata la sfarsitul anului.

La randul sau, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a apreciat ca este prematur ca Guvernul Romaniei sa ia o decizie privind incheierea unui nou acord cu institutia financiara internationala, intrucat oportunitatea unui alt aranjament depinde si de cum evolueaza economia in urmatoarele sase luni.


Acceptarea banilor de la FMI, in timp ce Ungaria respinge ajutorul Fondului, pare sa fi marcat Romania ca o tara cu probleme, potrivit Financial Times (FT), care comenteaza esecul Ministerului de Finante de la Bucuresti de a vinde obligatiuni din cauza randamentelor ridicate cerute de investitori.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.