Deputatul PNL Horea Uioreanu a propus, joi, inlocuirea Guvernului Boc cu unul condus de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, in conditiile in care "sfaturile" FMI au devenit litera de lege pentru actualul Executiv de la Bucuresti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Uioreanu sustine, intr-un comunicat de presa transmis joi, ca Jeffrey Franks "s-a comportat in ultimele zile, cel putin la nivel declarativ, ca un adevarat premier".

"Luand in considerare faptul ca toate sfaturile FMI au devenit litera de lege pentru Executivul lui Boc, cred ca ar fi indicat sa renuntam la institutia Guvernului Romaniei si sa o inlocuim cu oamenii FMI. Asa s-ar realiza serioase economii la bugetul de stat, clientii politici ai ministrilor, actualii consilieri, ar pleca acasa, iar firmele «de casa» nu ar avea larg deschise usile Palatului Victoria", spune Uioreanu.

In opinia deputatului liberal, oricum presedintele Basescu s-a aratat nemultumit de declaratiile unora dintre ministrii Cabinetului Boc privind o eventuala crestere a salariilor, iar deputatul PDL Sever Voinescu a cerut un guvern nou, condus de alta persoana decat Emil Boc.

"Cred ca Jeffrey Franks ar fi pe placul presedintelui Basescu si al portavocii sale, domnul Voinescu", precizeaza Uioreanu.

Deputatul PNL il acuza pe premierul Emil Boc ca a preluat toate afirmatiile sefului misiunii FMI in Romania, in ceea ce priveste faptul ca "activitatea economica pare sa iasa din zona negativa" si ca anul viitor "cresterea economica ar trebui sa se situeze intre 1,5 - 2 la suta".

"Senzatia ca domnul Franks este si el premier al Romaniei mi-a mai fost indusa si de sfaturile pe care domnia sa le-a dat ocupantilor Palatului Victoria, dar si Parlamentului, chiar daca indirect. El cere noi concedieri in sistemul bugetar, plata arieratelor pe care Executivul le are catre firmele private si reforma sistemului de pensii, respectiv adoptarea noii legi a pensiilor pana pe 15 septembrie. La putin timp dupa declaratia domnului Franks, si Emil Boc a cerut acelasi lucru", conchide Uioreanu.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene a evaluat la Bucuresti modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si a stabilit cu autoritatile un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma revizuirii acordului stand-by, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.